• Pregleda: 7577

Visoka tehnička škola spremno dočekuje nove brucoše

U prvu godinu osnovnih strukovnih studija, Visoka tehnička škola upisuje ukupno 200 studenta, od koji će se 182 studenta finansirati iz budžeta, dok će 18 studenata plaćati školarinu. Budući brucoši mogu da konkurišu na neki od pet studijskih programa, a za zainteresovane kandidate Škola organizuje i pripremne kurseve za polaganje prijemnog ispita.
Visoka tehnička škola spremno dočekuje nove brucoše

Visoka tehnička škola strukovnih studija je osnovana 1960. godine u Subotici i predstavlja jednu od najcenjenijih državnih visokoškolskih ustanova u našoj zemlji. Tokom postojanja, Visoka škola je iznedrila na hiljade inženjera u polju tehničko-tehnoloških nauka, koji predstavljaju temelj stručnog kadra industrije u okruženju, ali i šire.

Prema rečima predsednice Studentskog parlamenta Tatjane Ivošević, studentkinje druge godine Informatike, Škola odlično sarađuje sa ovom studentskom institucijom i studentima, te budućim brucošima toplo preporučuje da je upišu.

Funkcionišemo kao jedna velika zajednica. Jedni smo uz druge, međusobno se pomažemo i ta atmosfera vlada kako među studentima, tako i među profesorima. Ukoliko želite da steknete prave prijatelje, izuzetno praktično znanje i mnogo drugih veština, Visoka tehnička škola je srdačna preporuka od mene - poručila je Ivošević.

U školskoj 2019/2020. godini, Visoka tehnička škola upisuje ukupno 200 studenata u prvu godinu osnovnih strukovnih studija, od kojih će 182 studenta biti na budžetu, a 18 studenata na samofinansiranju. Budući brucoši mogu da konkurišu na studijske programe Informatike (moduli: Tehnička informatika i Internet i elektronsko poslovanje), Mehatronike, Mašinstva (moduli: Razvoj proizvoda i Termotehnika), Elektrotehnike i Tehničkog komunikacionog menadžmenta.

Za zainteresovane kandidate, Visoka škola organizuje i pripremne kurseve iz osnova računarstva i matematike na srpskom i mađarskom jeziku. Pripremni kursevi iz osnova računarstva održaće se 17. i 18 juna, dok će se iz matematike održati 19, 20. i 21. juna. Polaznici će imati priliku i da prekontrolišu svoje znanje na probnom prijemnom ispitu, koji će se održati 24. juna. Više informacija o pripremnom kursu možete pronaći na sajtu Škole, kao i na sajtu inzenjer.info.

Prijava zainteresovanih kandidata za upis u prvu godinu osnovnih strukovnih studija na Visokoj školi biće od 19. do 25. juna, od 10 do 13 časova, a prijemni ispit iz matematike budući brucoši će polagati 27. juna, dok će dan kasnije polagati prijemni ispit iz osnova računarstva i opšte kulture. Jedinstvena rang lista biće objavljena 28. juna, a konačna rang lista 5. jula. Upis primljenih kandidata biće od 8. do 12. jula, od 9 do 13 časova. Detaljnije informacije o konkursu možete pročitati ovde.

Visoka tehnička škola strukovnih studija ostaje u vezi sa svojim studentima i nakon diplomiranja, a sa istim ciljem je pokrenut i projekat Alumni, koji se trenutno puni podacima.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.