Komentara: 4
Pregleda: 5852
Foto

Visoka tehnička škola dočekala brucoše

26.09.2019. u 16:34h
Izvor: Subotica.com
Za oko 180 studenata prve godine strukovnih studija, Visoka tehnička škola pripredila je svečani prijem u amfiteatru ove visokoobrazovne ustanove, gde su im dobrodošlicu i uspešan početak školske godine poželeli direktor, profesori i stručni kadar Škole.
Visoka tehnička škola dočekala brucoše

U želji da stekne nova i nadogradi postojeća znanja koja će joj u budućnosti omogućiti da se bavi poslom koji voli, Maja Antunović je upisala Visoku tehničku školu, odabravši smer Internet i elektronsko poslovanje. Kaže da se utisci još uvek nisu slegli, ali da očekuje mnogo toga od svojeg "drugog doma".

- Mislim da je Internet i elektronsko poslovanje najbolji smer koji sam mogla da odaberem, jer sam završila Ekonomsku školu i već imam okvirna znanja iz ove oblasti, a ovde očekujem ne samo da ta znanja nadogradim, već i da naučim nešto novo, zanimljivo i vredno - rekla je Antunović.

Njen vršnjak, Aleksandar Stefanović, odlučio se za smer Tehnički komunikacioni menadžment kako bi usvojio veštine koje su neophodne za dobru organizaciju i kontrolu poslovanja.

- Očekujem da sve to naučim tokom školovanja, a takođe sam upoznat sa tim da imamo i nekoliko predmeta koji će se dotaći informatike i internet marketinga, što me takođe zanima. Kada završim studije, voleo bih da radim u proizvodnji, zbog čega sam i odabrao baš ovaj smer - objasnio je Stefanović.

Visoka tehnička škola dočekala brucoše

Visoka tehnička škola strukovnih studija ove godine je upisala oko 180 brucoša, što je najveći broj studenata u proteklih nekoliko godina, istakao je Igor Firstner, direktor ove visokoobrazovne ustanove. Najtraženiji smer je i ove godine bila Informatika, za koju je bilo više prijavljenih kandidata nego što je moglo da se upiše, a slična situacija zadesila je i druge studijske programe.

- Isto tako su u potpunosti popunjeni Tehnički komunikacioni menadžment i Mehatronika, a na naše veliko iznenađenje i Elektrotehnika je isto praktično popunjena, dok je nešto malo mesta ostalo na Mašinstvu. Imamo tu sreću da kao državna ustanova veliku većinu naših studenata možemo da upišemo na budžet, te je i ove godine oko 90 odsto studenata upisalo studije o trošku budžeta, dok je manji broj njih na samofinansiranju - istakao je Firstner.

Visoka tehnička škola dočekala brucoše

Nakon svečanog prijema, prvi radni dan za nove studente biće u ponedeljak, kada će i zvanično početi nastava u novoj školskoj godini na Visokoj tehničkoj školi.

Izvor: Subotica.com
Svečani prijem brucoša Svečani prijem brucoša Svečani prijem brucoša Svečani prijem brucoša Svečani prijem brucoša Svečani prijem brucoša Svečani prijem brucoša Svečani prijem brucoša
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 5852
Povezane teme

visoka tehnička škola

brucoši

visoka tehnička škola strukovnih studija

školska godina

igor firstner

prijem brucoša

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.