• Pregleda: 2399

Visoka škola za obrazovanje vaspitača i trenera raspisala konkurs za upis nove generacije studenata

Visoka škola za obrazovanje vaspitača i trenera u prvu godinu osnovnih strukovnih studija upisuje 206 studenata, a budući brucoši mogu da konkurišu na neki od četiri studijska programa. Prijava zainteresovanih kandidata počinje sutra, 19. juna, i trajaće do ponedeljka 24. juna, dok će prijemni ispit kandidati polagati od 25. do 28. juna, u zavisnosti od studijskog programa koji žele da upišu.
Visoka škola za obrazovanje vaspitača i trenera raspisala konkurs za upis nove generacije studenata

U školskoj 2019/2020. godini, Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera upisuje ukupno 206 studenata u prvu godinu osnovnih strukovnih studija, od kojih će 80 studenta biti na budžetu, a 126 studenata na samofinansiranju. Budući brucoši mogu da konkurišu na studijske programe Strukovni vaspitač predškosle dece (66), Strukovni trener (60), Strukovni nutricionista - dijetetičar (24) i Strukovna medicinska sestra (56).

Na konkurs mogu da se prijave kandidati koji imaju završeno srednje obrazovanje u trogodišnjem ili četvorogodišnjem trajanju, dok je za studijski program Strukovni trener, uslov i da se kandidati aktivno bave individualnim ili ekipnim sportom najmanje dve godine.

Zainteresovani kandidati prijavu za upis u prvu godinu osnovnih strukovnih studija mogu da podnesu na Visokoj školi od 19. do 24. juna, u periodu 8 do 13 časova, dok će prijemni ispit polagati od 25. do 28. juna, u zavisnosti od studijskog programa na koji žele da se upišu.

Preliminarna rang lista biće objavljena 28. juna, posle 12 časova na oglasnoj tabli i na sajtu Visoke škole, dok će konačna rang lista kandidata biti istaknuta 3. jula, do 15 časova.

Upis primljenih kandidata na studijskim programima Strukovni vaspitač predškolske dece i Strukovni trener biće 4. jula, od 8 do 13 časova, dok će upis primljenih kandidata na studijskim programima Strukovni nutricionista - dijetetičar i Strukovna medicinska sestra biti 5. jula, od 8 do 13 časova.

Više informacija o konkursu, studijskim programima i prijemnim ispitima možete pročitati ovde.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
OldMan Odgovori
Samo obezbediti posle deci posao da i oni ne odlepršaju na zapad. Ostaćemo bez mladih.
As Odgovori
Ко хоће, снађе се... Ко неће, само нека лепрша... Тамо ће увек бити грађани трећег реда...
Lozika Odgovori
As-a ovde nisu?Ovde su građani petog reda.Bolje da me tuđin zeza,ali plati,nego moj(i to tri puta više),a ne plati.Što se niko nije vratio iz tuđine,ako je tako loše?Da se razumemo,i ja bih više volela da svi ostanu u Srbiji,ali to je prosto nemoguće-do god su ovi na vlasti
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.