Komentara: 0
Pregleda: 1374

Visoka koncentracija polena koprive

25.06.2019. u 12:35h
Izvor: Subotica.com
Tokom protekle nedelje, u vazduhu je zabeležena visoka koncentracija polena koprive, dok su trave, drveća i ostali korovi beležili nisku koncentraciju polena u vazduhu.
Visoka koncentracija polena koprive

Prema izveštaju o aerobiološkom ispitivanju Zavoda za javno zdravlje Subotica, tokom prošle nedelje u vazduhu je zabeleženo više od 30 polenovih zrna koprive po metru kubnom vazduha. Ovako visoka koncentracija ovog alergena može izazvati veoma jake alergijske reakcije.

Kada su u pitanju trave, drveća i ostali korovi, poput konoplje, borova, bokvice, kiselice i lipe, tokom protekle sedmice beležili su nisku koncentraciju ili čak njihov polen nije ni bio registrovan u atmosferi, te su mogli da izazovu alergijsku reakciju samo kod izuzetno osetljivih osoba.

Prema prognozi Zavoda za javno zdravlje Subotica za ovu sedmicu, visoku koncentraciju imaće kopriva, dok će trave, drveća i ostali korovi beležiti nisku koncentraciju polena u vazduhu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1374
Povezane teme

zavod za javno zdravlje

sezona alergija

polen

kopriva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.