Komentara: 4
Pregleda: 2047

Visoka koncentracija polena koprive i konoplje

07.08.2019. u 11:20h
Izvor: Subotica.com
Tokom protekle nedelje, u vazduhu je zabeležena visoka koncentracija polena koprive i konoplje, dok su trave i ostali korovi beležili umerenu ili nisku koncentraciju polena u vazduhu.
Visoka koncentracija polena koprive i konoplje

Prema izveštaju o aerobiološkom ispitivanju Zavoda za javno zdravlje Subotica, tokom prošle nedelje u vazduhu je zabeleženo više od 30 polenovih zrna koprive i konoplje po metru kubnom vazduha. Ovako visoka koncentracija ovih alergena može izazvati jake alergijske reakcije.

Tokom protekle sedmice, polen ambrozije počeo je da beleži umerenu koncentraciju, a kako je u pitanju jak alergen, ova koncentracija polena može da izazove reakciju kod većine alergičnih osoba.

Kada su u pitanju trave i ostali korovi, poput pelena, štireva, bokvica i kiselica, tokom prošle nedelje beležili su nisku koncentraciju, te su mogli da izazovu alergijsku reakciju samo kod izuzetno osetljivih osoba.

Prema prognozi Zavoda za javno zdravlje Subotica za ovu sedmicu, visoku koncentraciju polena imaće kopriva, ambrozija će nastaviti da beleži umerenu, dok će trave i ostali korovi beležiti nisku koncentraciju polena u vazduhu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2047
Povezane teme

zavod za javno zdravlje

ambrozija

sezona alergija

polen

kopriva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.