Komentara: 0
Pregleda: 1675

Visoka koncentracija polena čempresa

02.03.2021. u 15:35h
Izvor: Subotica.com
Tokom protekle nedelje zabeležena je visoka koncentracija polena čempresa u vazduhu, dok su ostala drveća beležila nisku koncentraciju.
Visoka koncentracija polena čempresa

Prema izveštaju o aerobiološkom ispitivanju Zavoda za javno zdravlje Subotica, tokom prošle nedelje u vazduhu je zabeleženo više od 100 polenovih zrna čempresa po metru kubnom vazduha. Ovako visoka koncentracija ovog alergena može da izazove veoma jake alergijske reakcije.

Kada su u pitanju ostala drveća, poput breze, jasena, topole i bresta, tokom protekle nedelje beležila su nisku koncentraciju ili čak njihov polen nije ni bio registrovan u atmosferi, dok su jova i leska samo jedan dan u nedelji imali visoku koncentraciju polena u vazduhu.

Prema prognozi Zavoda za javno zdravlje Subotica za ovu sedmicu, visoku koncentraciju imaće čempresi, dok će sva ostala drveća imati umerenu koncentraciju polena u vazduhu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1675
Povezane teme

zavod za javno zdravlje

sezona alergija

polen

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.