Komentara: 0
Pregleda: 666

Visoka koncentracija polena čempresa i topole

19.03.2019. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Tokom protekle nedelje, od umerenih alergena u vazduhu zabeležena je visoka koncentracija polena čempresa, dok je od slabih zabeležena visoka koncentracija polena topole. Ostala drveća beležila su nisku koncentraciju polena u vazduhu.
Visoka koncentracija polena čempresa i topole

Prema izveštaju o aerobiološkom ispitivanju Zavoda za javno zdravlje Subotica, početkom i krajem prošle sedmice u vazduhu je zabeleženo više od 60 polenovih zrna čempresa i topole po metru kubnom vazduha, dok je tokom nedelje njihova koncentracija varirala od umerene do niske.

Kada su u pitanju ostala drveća, poput jove, graba, breze, leske, jasena, borova, hrasta, vrbe i brestova, tokom protekle nedelje beležila su veoma nisku koncentraciju ili čak njihov polen nije ni bio registrovan u atmosferi, te su mogla da izazovu alergijsku reakciju samo kod izuzetno osetljivih osoba.

Prema prognozi Zavoda za javno zdravlje Subotica za ovu sedmicu, visoku koncentraciju imaće čempresi i topole, dok će jasenovi, hrastovi, vrbe i brestovi beležiti umerenu koncentraciju polena u vazduhu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 666
Povezane teme
zavod za javno zdravlje sezona alergija polen
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.