Komentara: 0
Pregleda: 684

Visoka koncentracija polena breze

03.04.2019. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Tokom protekle nedelje, od jakih alergena u vazduhu zabeležena je visoka koncentracija polena breze, dok su ostala drveća beležila umerenu ili nisku koncentraciju polena u vazduhu.
Visoka koncentracija polena breze

Prema izveštaju o aerobiološkom ispitivanju Zavoda za javno zdravlje Subotica, tokom protekle sedmice u vazduhu je zabeleženo više od 60 polenovih zrna breze po metru kubnom vazduha. Ovako visoka koncetracija ovog jakog alergena može da izazove veoma jake i burne reakcije kod alergičnih osoba.

Umerenu koncentraciju, od 60 polenovih zrna po metru kubnom vazduha, beležili su čempresi i topola, dok su ostala drveća, poput jasena, graba, platana, hrasta, vrbe i brestova beležila nisku koncentraciju ili čak njihov polen nije ni bio registrovan u atmosferi, te su mogla da izazovu alergijsku reakciju samo kod izuzetno osetljivih osoba.

Prema prognozi Zavoda za javno zdravlje Subotica za ovu sedmicu, očekuje se da će visoku koncetraciju i dalje imati breza, dok će umerenu koncetraciju beležiti grab, hras i jasen.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 684
Povezane teme
zavod za javno zdravlje sezona alergija polen
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.