Komentara: 0
Pregleda: 1225

Visoka koncentracija polena ambrozije u vazduhu

25.09.2018. u 14:35h
Izvor: Subotica.com
Tokom protekle nedelje, od jakih alergena u vazduhu zabeležena je visoka koncentracija polena ambrozije, dok su trave i ostali korovi beležili nisku koncentraciju polena u vazduhu.
Visoka koncentracija polena ambrozije u vazduhu

Prema izveštaju o aerobiološkom ispitivanju Zavoda za javno zdravlje Subotica, tokom prošle nedelje u vazduhu je zabeleženo više od 30 polenovih zrna ambrozije po metru kubnom vazduha. Ovako visoka koncentracija mogla je da izazove veoma jake i burne reakcije kod alergičnih osoba.

Kada su u pitanju trave i ostali korovi, poput pelena, konoplje, štireva, pepeljuge i koprive, tokom protekle nedelje beležili su nisku koncentraciju, odnosno manje od 15 polenovih zrna po metru kubnom vazduha, te su mogli da izazovu alergijsku reakciju samo kod izuzetno osetljivih osoba.

Prema prognozi Zavoda za javno zdravlje Subotica za ovu sedmicu, ambrozija će imati umerenu koncentraciju, dok će trave i ostala drveća beležiti nisku koncentraciju. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1225
Povezane teme

zavod za javno zdravlje

ambrozija

sezona alergija

polen

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.