Komentara: 7
Pregleda: 5285

Više od dva sata dnevno na Internetu = zavisnost!

04.06.2013. u 14:23h
Izvor: RTV Yueco
U Srednjoj medicinskoj školi održano je predavanje na temu: “Zavisnost od interneta - Da li smo na pragu epidemije?" za oko 300 učenika iz svih subotičkih srednjih škola.
Više od dva sata dnevno na Internetu = zavisnost!

Predavanje je održao prof. dr Ivan Dimitrijević sa Medicinskog fakulteta u Beogradu sa ciljem da podigne nivo zainteresovanosti učenika za ovu oblast, jer je ustanovljeno da je školska populacija nedovoljno informisana o ovoj temi.

Oko tri stotine učenika, predstavnika svih subotičkih srednjih škola prisustvovalo je predavanju koje je održano u Holu Srednje medicinske škole na temu “Zavisnost od interneta Da li smo na pragu epidemije?" Učenici sa kojima smo razgovarali ne provode više od dva sata dnevno na internetu, ali poznaju neke koji provode više sati dnevno.

Profesor dr Ivan Dimitrijević sa Medicinskog fakulteta u Beogradu održao je učenicima srednjih škola predavanje sa ciljem da im objasni granicu između normalne, racionalne upotrebe interneta, neophodne u savremenom svetu I zavisnosti. Zavisnost od interneta se određuje prema vremenu provedenom na internetu I njegovom uticaju na zdravlje I od brojnih drugih faktora, ali se može reći da je normalno dnevno provoditi između jednog I dva sata na internetu, sve više od toga se definiše kao zavisnost.

Nakon predavanja učenicima su podeljeni upitnici koje će popunjavati deca starosti između 13 I 17 godina, kako bi se utvrdio njihov odnos prema internetu I utvrdilo da li su zavisni od njega. Nakon prezentacije rezultata istraživanja u proces će biti uključeni I roditelji, kako bi se I njima predočilo ponašanje koje predstavlja zavisnost.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 5285
Povezane teme

medicinska srednja škola

srednja medicinska škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.