Komentara: 0
Pregleda: 2770
Video
Foto

Više od 1.200 učesnika na 24. "Super Enpi kupu" u karateu

20.03.2023. u 10:05h
Izvor: Subotica.com
U Hali sportova održan je tradicionalni, 24. po redu, "Super Enpi kup" u karateu, koji je ove godine okupio nešto više od 1.200 takmičara, iz 80 klubova širom Evrope. U konkurenciji inostranih klubova najbrojniji su bili ubedljivo klubovi iz Slovačke. U prepodnevnom delu održane su prezentacije u katama, dok je poslepodne bilo rezervisano za borbe.
Više od 1.200 učesnika na 24. "Super Enpi kupu" u karateu

Sportsku manifestaciju koja će naredne godine obeležiti četvrt veka uspešnog održavanja, otvorila je Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine.

- Ponosni smo što je jedan subotički klub već više od dve decenije uspešno organizuje jedno ovako masovno takmičenje. Ovo je svakako manifestacija od značaja za Grad Suboticu u sportskom ali i turističkom smislu, te je naš grad već uveliko poznat u karate sportu kao destinacija gde se praktikuje kvalitetno karate takmičenje i gde se svi sa radošću odzivaju. Čestitam organizatorima što su u ovim izazovnim vremena uspeli još jednom da okupe impozantan broj takmičara koji će narednih dana biti u prilici da se takmiče ali i malo bolje upoznaju naš grad - rekla je Nataša Aleksić.

Više od 1.200 učesnika na 24. "Super Enpi kupu" u karateuUčestvovali su klubovi iz Slovačke, Rumunije, Severne Makedonije, Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bugarske, Slovenije i domaćina Srbije. U prvoj grupi takmičara (kate) bila koji su bili aktivnu u prvom delu dana, za utiske smo pitali nekoliko takmičara iz Subotice.

Luka Boroš (11) karateom se bavi 5 godina.

- Moj najznačajniji rezultati su bili treća mesta na Prvenstvu Evrope i Sveta. Mnogo mi znači ovaj turnir u Subotici, učestvujem redovno, pomagali smo u pripremi terena.

Leon Budimčević trenira karate sedam godina.

- Ovo je moje drugo učešće na Super Enpi kupu, moj najveći rezultat je drugo mesto na Svetskom prvenstvu, a učestvovao sam i na Evropskom iako nisam zabeležio nekizapažen rezultat. Ovde u Subotici je velika konkurencija, dobro sam se pripremao i očekujem dobar nastup.

Anastasija Bobić (10) u svetu karatea je već tri godine.

- Mnogo mi se sviđa organizacija, ovo je moje drugo učešće i jedva čekam naredne godine da e ponovo okupimo. Konkurencija je u mojoj kategoriji izuzetna, ima baš mnogo dece, ali ipak nadam se da ću napraviti lep rezultat.

Tehnički organizator turnira je Karate klub "Spartak Enpi". Sa velikim zadovoljstvom i pozitivnim utiscima po pitanju organizacije i odziva takmičara potpredsedsednik i član Upravnog odbora Kluba, Stevan Todorović sumirao je utiske.

Više od 1.200 učesnika na 24. "Super Enpi kupu" u karateuViše od 1.200 učesnika na 24. "Super Enpi kupu" u karateu- Iz godine u godinu broj učesnika se povećava, poslednjih nekoliko godina je posebno bilo izazovno za organizovati uzimajući u obzir dve godine pandemije, a zatim i aktuelno dosta teška ekonomska situacija u Evropi, ali i šire koja ima vezu sa ratnim dešavanjima na području Ukrajine. Da bi što lakše prevazišli te organizacione izazove svesrdno nas je podržala lokalna samouprava, na čelu sa gradonačelnikom Bakićem. zaključuje Todorović. - Ostaje žal za reprezenatacijama Nepala, Ukrajine, Belorusije i Rusije koji bi ovo takmičenje učinili još atraktivnijim i kompetitivnijim, a sa njima verujem da bismo imali i duplo više učesnika.

Rezultate subotičkih karatista objavićemo naknadno, nakon štose obrade svi rezultati.

Ovaj turnir je brojnim takmičarima došao kao dobra priprema i provera pred Evropsko prvenstvo u karateu, u organizaciji Šotokan federacije, koje će se održati u Italiji od 29. marta do 2. aprila, a učešće će uzeti i desetak takmičara iz KK "Sparak Enpi", kao deo reprezentacije Srbije koja će brojati stotinjak takmičara.

Izvor: Subotica.com
24. Međunarodni "Super Enpi kup" u karateu 24. Međunarodni "Super Enpi kup" u karateu 24. Međunarodni "Super Enpi kup" u karateu 24. Međunarodni "Super Enpi kup" u karateu 24. Međunarodni "Super Enpi kup" u karateu 24. Međunarodni "Super Enpi kup" u karateu 24. Međunarodni "Super Enpi kup" u karateu 24. Međunarodni "Super Enpi kup" u karateu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 4 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2770
Povezane teme

karate klub enpi

karate

šotokan karate

karate klub spartak enpi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.