Komentara: 0
Pregleda: 8463

Vinogradari i vinari u školi

24.04.2009. u 17:11h
Izvor: RTV Yueco
<p>Srednja Hemijsko-tehnolo&scaron;ka &scaron;kola, od septembra će imati novi obrazovni profil vinogradari vinari. Ovaj smer će obuhvatiti proizvodnju grožđa i vina.</p>
Vinogradari i vinari u školi

 S obzirom na to da u Subotičkoj peščari postoji tradicija proizvodnje vina, ovakvo odeljenje je više nego potrebno. Isto to potvrđuju i iz Nacionalne službe za zapošljavenje iz koje kažu da je potražnja za poznavaocima proizvodnje vina sve veća. Ideja o otvaranju novog profila naišla je na veliku podršku i od udruženja vinogradara, ali i od strane lokalne samouprave. Prema rečima direktora Hemijsko tehnološke škole Franje Horvata, učenici koji budu završili ovaj smer steći će dovoljno znanja za kvalitetno obavljanje posla, kao i dovoljno teorijskog znanja za nastavak studija na nekom od Tehnoloških fakulteta. Nacionalna služba za zapošljavanje u stalnom je kontaktu sa srednjim školama, a otvaranje ovog smera upravo je rezultat njihove saradnje. Obrazovni profil vinogradara i vinara veoma je bitan za dalji razvoj ugostiteljstva na ovom područiju, kažu iz nacionalne službe. S obirom na to da je ovo prvi put da se ovakav smer otvara u Subotici, očekuje se, kada je reč o broju učenika, da se ispuni upisna kvota, a to je 20 učenika tj. jedan razred.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 8 časova
Komentara: 0
Pregleda: 8463
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.