Komentara: 0
Pregleda: 2199

VIII Interetno Festival

24.08.2009. u 12:57h
Izvor: RTV Yueco
VIII Interetno Festival

U subotu uveče je otvoren osmi po redu Interetno festival u organizaciji mađarskog kulturnog centra “Nepker”, Kuće tradicije iz Budimpešte i lokalne samouprave grada Subotice. Festival pruža pravu priliku Subotičanima da se upoznaju sa različitim kulturnim nasleđima ali i da neguju svoje. U Etnopolisu, etno gradiću postavljenom ispred gradske kuće, posetioci će do srede pored bogatog kulturnog programa moći da vide i vašar narodne umetnosti.

Pred otvaranje festivala posetioci su mogli da vide dečije narodne igre, koje će nastaviti da se održavaju i narednih dana sa početkom od 16 časova. Festival su zatim svečano otvorili gradonačelnik Subotice Saša Vučinić i predsednik skupštine Jene Maglaji. Publika je imala priliku da uživa u folklornoj tradiciji drugih zemalja jer su pored etno grupa iz Srbije i Mađarske, kao gosti predstavile i grupe iz Rusije, Bugarske, Turske pa čak i daleke Kolumbije.



Svako veče posle završetka programa u Festivalskom klubu Nepkera održavaju se žurke sa učesnicima festivala. Organizator je izrazio veliko zadovoljstvo zbog uspeha i atmosfere u gradu koji festival stvara iz godine u godinu.

Građani Subotice smatraju da je ovakav festival prava prilika za bolje upoznavanje kulture i tradicije i nekih nama dalekih zemalja.

Festival Interetno se održava do srede, a posetioci imaju priliku da u Etnopolisu po simboličnoj ceni kupe festivalski pasoš sa programom. Na taj način stiču mogućnost da učestvuju u nagradnoj igri čije je izvlačenje tradicionalno rezervisano za poslednji dan festivala.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2199
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.