Komentara: 0
Pregleda: 2080

Veterinari Srbije i Mađarske u Subotici

04.04.2012. u 17:43h
Izvor: RTV Yueco
Veterinari Srbije i Mađarske u Subotici

Buduća saradnja i zajednički nastupi u okviru prekogranične saradnje kroz konkurisanje na programe fondova Evropske unije, teme su današnjeg radnog sastanka predstavnika Veterinarskih komora Srbije i Mađarske u Subotici.

Predstavnici Veterinarske komore Mađarske, predvođeni predsednikom dr Gaborom Gencijem, boravili su u Subotici na poziv Veterinarske komore Srbije i njenog predsednika dr Grga Tikvickog.

Predstavnici dve delegacije su se saglasili da komore neguju dobru saradnju još 1991. godine, te da se takva saradnja mora očuvati, odnosno unaprediti kroz realizaciju zajedničkih projekata. S tim u vezi, dve komore planiraju učešće u prekograničnom projektu dve mađarske županije i pet okruga sa severa Vojvodine, a na današnjem susretu trebaju da budu uobličene teme saradnje.

Delegaciju obe komore u Gradskoj kući primio je predsednik Skupštine grada Slavko Parać sa saradnicima koji je istakao da je Subotica oduvek bila mesto susretanja raznih delegacija Srbije i Mađarske.

- Subotica je pravo mesto za razgovore o prekograničnoj saradnji veterinara, obzirom da je ovo veoma razvijen stočarski kraj, da imamo veoma razvijen konjički sport, uz najveći Zoološki vrt u zemlji, a u svemu tome veterinari i njihova struka zauzimaju veoma važno mesto – rekao je Parać.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2080
Povezane teme

Slavko Parać

veterinarska komora Srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.