Komentara: 0
Pregleda: 2753

Veslanje: Takmičari Palića osvojili pregršt medalja na regatama Dunavskog kupa

21.08.2019. u 11:59h
Izvor: Subotica.com
Veslači Palića na Dunavskom kupu u Kaloči i Mohaču osvojili su ukupno 37 medalja. Kadetkinja Nikolina Đorđević ostvarila je normu za učešće na Balkanijadi, a senior Martin Mačković nastup na Svetskom prvenstvu gde će pokušati da obezbedi ulaz za Olimpijske igre u Tokiju. Predstojećeg vikenda na Paliću će se održati 57. Međunarodna veslačka regata "Vojvodina open", uz učešće oko tri stotine takmičara iz četiri države regiona.
Veslanje: Takmičari Palića osvojili pregršt medalja na regatama Dunavskog kupa

Na takmičenju Dunavskog kupa u Kaloči i Mohaču u Mađarskoj veslači Palića osvojili su 7 zlatnih, 10 srebrnih i 20 bronzanih medalja.

U sredu 14. avgusta 2019. na Dunavu u Kaloči u Mađarskoj održan je Dunavski kup, međunarodno veslačko takmičenje na kojem su učestvovale posade iz 10 veslačkih klubova iz Mađarske (Baja, Čepel, Budimpešta, Kaloča, Mošonmođorovar, Solnok, Mohač, Penzuđor, Obuda, Vašaš) i jednog iz Srbije (Palić). Održano je 37 trka, a veslači su se takmičili u stazi dužine 1.000 metara. Veslački klub „Palić“ učestvovao je na ovom takmičenju sa 14 sportista odnosno 20 posada u 16 takmičarskih disciplina i osvojio ukupno dve zlatne, 4 srebrne i 7 bronzanih medalja.

I mesto - Milica Stanbolija (seniorka) skif i Balint Fileki (pionir) skif.

II mesto - Ana Miković (seniorka) skif; Roland Rind (kadet) skif; Sergej Čipak (pionir) skif; Boglarka B. Varga i Žofija B. Varga (kadetkinje) dubl skul.

Veslanje: Takmičari Palića osvojili pregršt medalja na regatama Dunavskog kupa

Najpoznatiji senior VK "Palić", Martin Mačković, trenutno je sa veslačkom reprezentacijom Srbije u Lincu gde će nastupiti na Svetskom prvenstvu u veslanju za seniore koje će se od 25. avgusta do 1. septembra održati u ovom autrijskom gradu.  

III mesto - Nina Lekić (juniorka) skif; Boglarka B. Varga (kadetkinja) skif; Maša Lekić (pionirka) skif; Stela Pinter i Petra Mihajlović (pionirke) dubl skul; Nina Lekić + kombinacija sa Kaločom (juniorke) dubl skul; Roland Rind + kombinacija sa Solnokom (kadeti) dubl skul i Milutin Bilbija + kombinacija sa Kaločom (juniori) četverac skul

IV mesto - Stela Pinter (pionirka) skif; Petra Mihajlović (pionirka) skif; Ana Bogosavljev (pionirka) skif; Reka Arnold i Ana Bogosavljev (pionirke) dubl skul i Milutin Bilbija + kombinacija sa Kaločom (juniori) dubl skul

V mesto - Žofija B. Varga (kadetkinja) skif.

Veslanje: Takmičari Palića osvojili pregršt medalja na regatama Dunavskog kupa

DUNAVSKI KUP U MOHAČU

Takmičenje Dunavskog kupa potom je nastavljeno (17-18. avgust) na Dunavu ali u Mohaču. Palićani su se u Mohaču takmičili sa 15 sportista odnosno sa 29 posada u 24 discipline. Za dva dana takmičenja u Mohaču osvojili su ukupno 5 zlatnih, 6 srebrnih i 13 bronzane medalje.

I mesto -  Ana Miković (seniorka) skif; Nikolina Đorđević (juniorka) skif; Ana Miković i Nikolina Đorđević (seniorke) dubl skul; Nikolina Đorđević i Žofija B. Varga (juniorke) dubl skul i Roland Rind + kombinacija sa Danubiusom 1885 (kadeti) dubl skul.

NIKOLINA ĐORĐEVIĆ IZBORILA BALKANIJADU - Na izbornoj regati Veslačkog saveza Srbije koja je održanoj prošli  četvrtak na Srebrnom jezeru, juniorka Veslačkog kluba „Palić“, Nikolina Đorđević sa partnerkom Anđom Simić iz Veslačkog kluba „Galeb“ iz Zemuna, bila je prva u trci dublskulova i tako je uspela da postigne normu za ulazak u reprezentativnu posadu Srbije koja će učestvovati na Balkanskom šampionatu 14-15. septembar) u Beogradu. Ona će biti član posade četverca skul.

II mesto - Milica Stanbolija, Ana Miković, Nina Lekić, Boglarka B. Varga (seniorke) četverac skul; Boglarka B. Varga i Žofija B. Varga (kadetkinje) dubl skul; Reka Arnold (pionirka) skif; Stela Pinter i Petra Mihajlović (pionirke) dubl skul; Reka Arnold i Ana Bogosavljev (pionirke) dubl skul; Milutin Bilbija + kombinacija sa Danubiusom 1885 (juniori) dubl skul

III mesto - Milutin Bilbija (junior) skif; Milutin Bilbija i Roland Rind (juniori) dubl skul; Nina Lekić i Boglarka B. Varga (juniorke) dubl skul; Žofija B. Varga (kadetkinja) skif;  Boglarka B. Varga (kadetkinja) skif; Roland Rind (kadet) skif; Boglarka B. Varga, Žofija B. Varga, Stela Pinter, Petra Mihajlović (kadetkinje) četverac skul; Stela Pinter (pionirka) skif; Maša Lekić (pionirka) skif; Ana Bogosavljev (pionirka) skif; Balint Fileki (pionir) skif; Sergej Čipak (pionir) skif; Balint Fileki i Sergej Čipak (pioniri) dubl skul.

Veslanje: Takmičari Palića osvojili pregršt medalja na regatama Dunavskog kupa

IV mesto - Milica Stambolija (seniorka) skif; Milica Stanbolija i Nina Lekić (seniorke) dubl skul; Milutin Bilbija (junior) skif; Maša Lekić (pionirka) skif; Petra Mihajlović (pionirka) skif i Stela Pinter, Petra Mihajlović, Reka Arnold, Ana Bogosavljev (pionirke) četverac skul.

Predstojećeg vikenda, od 23. do 25. avgusta, na jezeru Palić kod Subotice održaće se 57. Internacionalna veslačka regata „Vojvodina Open“ koja će okupiti oko 300 veslača i veslačica svih uzrasnih kategorija iz Srbije, Mađarske, Hrvatske i Severne Makedonije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2753
Povezane teme

veslački klub palić

veslačka regata

veslanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.