Komentara: 0
Pregleda: 1517

Veslanje: Osvojene tri medalje na Prvenstvu Srbije

07.02.2020. u 12:18h
Izvor: Subotica.com
U Zrenjaninu je za dane vikenda održano Prvenstvo Srbije na veslačkim ergometrima, kada je i zvanično otvorena nova tamičarska sezona. Veslači „Palića“ okitili su se sa tri medalje.
Veslanje: Osvojene tri medalje na Prvenstvu Srbije

Na državnom Prvenstvu u veslanju održanom u Zrenjaninu veslači „Palića“ ostvarili su dobre rezultate i osvojili tri medalje. Odličnim učinkom i osvajanjem trećeg mesta.  Palićani su najavili dobru sezonu.

Na Prvenstvu Srbije je nastupalo 18 veslačkih klubova sa 431 takmičarom u 371 posadi.„Partizan“  je nastupio sa 64 posade, dok su drugo mesto po broju učesnika delili veslački klubovi „Crvena zvezda“ i „Smederevo“, sa po 41 prijavljenom posadom.  Veslački klub „Palić“ na ovom takmičenju nastupao je  u svim uzrasnim kategorijama sa 13 takmičara u 11 veslačkih posada. Najuspešnije su bile juniorke Boglarka B. Varga koja nastupila u kategoriji lakih seniorki i osvojila zlatnu medalju,  Nikolina Đorđević koja je u svojoj kategoriji zauzela drugo mesto,i pionirka Maša Lekić koja je takođe u svojoj kategoriji bila druga i okitila se srebrom. Od ostalih tamičara „Palića“ seniorka Ana Miković zauzela je u svojoj kategoriji peto, a senior Milutin Bilbija sedmo mesto. Mark Gorotva je u izuzetno velikoj kadetskoj konkurenciji među 95 takmičara zauzeo 72. mesto, a Žofija B. Varga među 24 kadetkinje zauzela je 18. mesto. U ketogoriji pionira pored vicešampionke Maše Lekić u istoj trci takmičile su se i Petra Mihajlović koja je zauzela šesto i Ana Bogosavljev koja je zauzela 13. mesto među 16 takmičarki. Svi oni su se takmičili u disciplini skif. U disciplini dublskul Veslački klub „Palić“ je imao dve posade koje su u konkurenciji 13 posada zauzele 7. (Marko Banda, Andrej Gombkete) i 10. mesto (Lazar Bilbija, Luka Pragai).

Veslanje: Osvojene tri medalje na Prvenstvu Srbije

Ostvarenim rezultatima Veslački klub „Palić“ je u ženskoj konkurenciji u ukupnom plasmanu podelio 3. odnosno 4. mesto uz isti broj bodova kao i „Crvena zvezda“, dok je u plasmanu za ovogodišnjeg pobednika Prvenstva Srbije na veslačkim ergometrima među 18 veslačkih klubova u Srbiji zauzeo 5. mesto sa 15 bodova. Najuspešnija ekipa u obe konkurencije je „Partizan“ sa osvojenih 105 bodova.  Drugo mesto zauzeli su veslači „Smedereva“, sa osvojenim 51 bodom, dok je na trećem mestu „Crvenu zvezdu“ sa 37 bodova

- Ovakvim rezultatom možemo biti zadovoljnio jer je ovo sam početak takmičarske sezone u veslanju. Predstoji nam uspešna takmičarska sezona. Najviše su napredovale juniorka Nikolina Đorđević koja je osvojila srebrnu medalju u odnosu na prošlogodišnje šesto mesto na istom takmičenju, kao i pionirka Maša Lekić koja je uspela da se sa prošlogodišnjeg 4. ove godine popne na 2. mesto. Njih dve, kao i seniorka Ana Miković sa osvojenim četvrtim mestom su donele značajne bodove Veslačkom klubu „Palić“ u ukupnom plasmanu. Ove godine rezultat je popravila i Boglarka B. Varga koje se takmičila u kategoriji lakih seniorki, ali kako nije imala konkurenciju nije dobila i bodove iako je osvojila zlatnu medalju. Inače, zbog uvođenja novog načina odnosno zbog promene bodovanja za pobednika Prvenstva Srbije na veslačkim ergometrima od strane Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije i to bukvalno nekoliko dana pred samo takmičenje, a nedelju dana nakon što je takmičenje već bilo raspisano mi ćemo kao klub i kao ravnopravni član upravo Veslačkom savezu Srbije podneti zvaničan prigovor uz zahtev da se plasmani pravičnije izboduju u duhu afirmacije i promocije veslanja, a ne isključivo u korist interesa tkz. velikih klubova kako je po našem mišljenu to sada urađeno. Na kraju, javno želim da pohvalim i ostale takmičare „Palića“ jer su svi popravili svoja vremena u odnosu na testove koje su radili pred samo prvenstvo – izjavio je po završetku državnog prvenstva na ergometrima u Zrenjaninu, Vladimir Antić, generalni sekretar Veslačkog kluba „Palić“.  

Veslanje: Osvojene tri medalje na Prvenstvu Srbije

Ovogodišnje Prvenstvo Srbije u veslačkim ergometrima proteklo je u negodovanju trećine veslačkih klubova, redovnih članica Veslačkog saveza Srbije, zbog odluke Izvršnog odbora VSS o promeni bodovanja klubova za ukupnog pobednika Prvenstva Srbije na ergometrima koju je IO VSS doneo svega 10 dana pre takmičenja, tj. nedelju dana nakon što je već zvanično raspisano takmičenje, te su neki od klubova najavili i zvanično ulaganje prigovora i zahteva VSS za povlačenjem ovog novog načina bodovanja i zahteva za pravičnijim bodovanjem svih učesnika državnog prvenstva na veslačkim ergometrima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1517
Povezane teme

veslački klub palić

veslanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.