Komentara: 0
Pregleda: 1802

Veslanje: Martin Mačković napada najsjajniju medalju na EP u Glazgovu

31.07.2018. u 11:45h
Izvor: Subotica.com
U četvrtak, 2. avgusta, u Glazgovu počinje Evropsko prvenstvo u veslanju za seniore na kojem će se za odličja boriti 494 takmičara i takmičarki iz 32 zemlje, među kojima je i 11 srpskih reprezentativaca koji će nastupiti u pet čamaca. U četvercu bez kormilara nastupiće Martin Mačković, član VK "Palić".
Veslanje: Martin Mačković napada najsjajniju medalju na EP u Glazgovu

Regatna staza u Strathklajdu u Glazgovu od 2. do 5. avgusta 2018. biće poprište Evropskog prvenstva za veslanje, koje će biti deo jednog ogromnog evropskog sportskog događaja budući da će u ovom britanskom gradu u isto vreme, pored ovog sporta, održani šampionati Starog kontinenta i u vodenim sportovima, biciklizmu, golfu, gimnastici i trijatlonu.

Reprezentacije Srbije nastupiće sa 11 takmičara, devet momaka i dve devojke, a takmičiće se u skifu, dubl skulu, četvercu i ženskom dvojcu.

Srpski četverac je posada koja je poslednja formirana u ovoj godini, tj. nakon junskog povratka Viktora Pivača i Martina Mačkovića sa studija u Americi. Pored njih dvojce, koji su kao mlađi seniori od 2014. do 2017. osvojili četiri svetska odličja u dvojcu, zlato i tri bronze, u teškom četvercu će veslati i Aleksandar Filipović, koji se 2018. vratio u reprezentaciju posle dvogodišnje pauze, i Miloš Stanojević, godinama unazad najbolji srpski “lakić”.

Iako je reč o veslačima različitih generacija dobro su se uklopili od prvog sedanja u čamac. Na poslednjim treninzima pred odlazak u Glazgov pokazali su zavidan nivo i sa tim utiskom odlazimo na šampionat. Pre svega nadam se da će na samoj regati uspeti da ponove ono što su radili na pripremama i da će uspeti da zabeleže dobar plasman. Nema sumnje da ih očekuje izuzetno težak posao. Protiv sebe će imati iskusne i kvalitetne četverce. Za razliku od njih naša posada će u Glazgovu izveslati svoju prvu trku u ovom sastavu i u ovom čamcu na nekom zvaničnom takmičenju. Jednostavno, priliku za bilo kakvu takmičarsku probu nismo imali s obzirom na to kada smo formirali ovu posadu – rekao je trener teškog četverca Lazo Pivač za sajt srpskog veslačkog saveza.

Veslanje: Martin Mačković napada najsjajniju medalju na EP u Glazgovu

U skifu je prijavljeno 20 čamaca, u dvojcu 18, u dubl skulu 14, u četvercu 13, a u ženskom dvojcu 11. Žreb kvalifikacionih grupa biće održan u sredu, 1. avgusta, a kvalifikacije u svim disciplinama su dan kasnije, kada će biti održani i repesaži u muškom dvojcu i četvercu. U petak, 3. avgusta, veslaće se repesaži u skifu, dubl skulu i ženskom dvojcu, kao i polufinala u dvojcu i četvercu. Subota je rezervisana za A i B finala u dvojcu, četvercu i ženskom dvojcu, kao i polufinala u skifu i dubl skulu čija su A i B finala zakazana za nedelju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1802
Povezane teme

veslačka regata

veslanje

evropsko prvenstvo u veslanju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.