Komentara: 1
Pregleda: 2074

Veslanje: 33 medalje takmičara VK "Palić" na Dunavskom kupu

21.08.2018. u 12:14h
Izvor: Subotica.com
Veslački klub „Palić“ na Dunavskom kupu u Kaloči i Mohaču osvojio je ukupno 33 medalje (18 zlatnih, 9 srebrnih i 6 bronzanih). Kadetkinja VK "Palić" ostvarila je normu za učešće na Balkanijadi, a senior za učešće na Svetskom prvenstvu. Otvoreno prvenstvo Subotice održaće se 1. septembra na Paliću.
Veslanje: 33 medalje takmičara VK "Palić" na Dunavskom kupu

Na međunarodnom veslačkom takmičenju "Dunavski kup", održanom 16. avgusta u Kaloči (Mađarska), učestvovale su posade iz šest veslačkih klubova iz Mađarske (Kaloča, Solnok, Mohač, Baja, Budimpešta) i jednog iz Srbije (Palić). Održano je 38 trka, a veslači su se takmičili u stazi dužine 1.000 metara.

Veslački klub „Palić“ učestvovao je na ovom takmičenju sa deset veslača, odnosno 16 posada u 12 takmičarskih disciplina i osvojio ukupno 17 medalja - 10 zlatnih, 5 srebrnih i 2 bronzane.

- U Kaloči smo se prvi put takmičili prošle godine. Ovogodišnja regata je pokazala da smo među boljima iako smo u ukupnom plasmanu na četvrtom mestu, odmah iza tri najbolja mađarska kluba. Naime, klubovi koji su osvojili prva tri mesta (Solnok, Kaloča i Mohač) učestvovao je sa preko dvadeset takmičara, a Veslački klub „Palić“ se takmičio sa deset sportista i u svakoj disciplini gde smo učestvovali smo osvojili neku medalju. To pokazuje takmičarsku veličinu jednog malog veslačkog kluba iz Srbije, kao i kvalitet sportista koje imamo – izjavio je Vladimir Antić, generalni sekretar Veslačkog kluba „Palić“.

Veslanje: 33 medalje takmičara VK "Palić" na Dunavskom kupu

Osvojene medalje u Kaloči

1. mesto:

  • Ana Miković (seniorka) skif
  • Ana Miković (juniorka) skif
  • Mihajlo Bolić (junior) skif
  • Nikolina Đorđević (kadetkinja) skif
  • Roland Rind (pionir) skif
  • Sergej Čipak (pionir) skif
  • Mihajlo Bolić i Roland Rind (juniori) dubl skul
  • Nikolina Đorđević i Žofija B. Varga (kadetkinje) dubl skul
  • Boglarka B. Varga, Žofija B. Varga, Nina Lekić, Nikolina Đorđević (kadetkinje) četverac skul
  • Kombinacija: Žofija B. Varga (VK „Palić“) + Kalocsai Sport Egyesület (pionirke) dubl skul

2. mesto

  • Milica Stanbolija (juniorka) skif
  • Ana Miković i Milica Stanbolija (seniorke) dubl skul
  • Nina Lekić i Boglarka B. Varga (juniorke) dubl skul
  • Boglarka B. Varga i Nina Lekić (kadetkinje) dubl skul
  • Nikolina Đorđević i Žofija B. Varga (kadetkinje) dubl skul

3. mesto

  • Patrik Koso (kadet) skif
  • Ana Miković i Milica Stanbolija (juniorke) dubl skul

Takmičenje Dunavskog kupa potom je nastavljeno takođe na Dunavu, ali u Mohaču 18. i 19. avgusta. Palićani su se iz Kaloče premestili u Mohač sa takođe 10 sportista i u 38 disciplina u 54 trka nastupili su sa 18 posada. Za dva dana takmičenja u Mohaču osvojili su ukupno 16 medalja - 8 zlatnih, 4 srebrne i 4 bronzane.

- Mohačka regata je već tradicionalna za Palićane i po učešću i po uspehu. Ova regata je deo međunarodnog Dunavskog kupa i obavezno takmičenje za Veslački klub „Palić“. Veoma smo ponosni što naše posade na ovoj regati postižu značajne rezultate. Iako smo u ukupnom plasmanu bili četvrti iza velikih veslačkih klubova (Danubius 1885 iz Novog Sada, Mohač i Solnok) koji su na ovom dvodnevnom takmičenju imali više desetina takmičara i koji imaju neuporedivo više finansijskih sredstava, bolje uslove i kvalitetniju opremu za treniranje i takmičenje, ovakav uspeh Palićana je za divljenje ne samo nas iz kluba već cele veslačke nacije. Ovom prilikom želim da istaknem izvanredne rezulate svih takmičara Palića posebno onih koji su veslali u dve kategorije i u obe osvojili medalje ali ujedno želim da istaknem i odlične rezultate mini pionira koji su pre nekoliko nedelja izašli iz palićke škole veslanja i već na prvom međunarodnom takmičenju se okitili zlatom. To znači da palićko veslanje ima dobru budućnost i taj osećaj ponosa je rečima neopisiv – dodao je Antić.

Veslanje: 33 medalje takmičara VK "Palić" na Dunavskom kupu

Osvojene medalje u Mohaču

1. mesto

  • Ana Miković (seniorka) skif
  • Ana Miković (juniorka) skif
  • Mihajlo Bolić (junior) skif
  • Nikolina Đorđević (kadetkinja) skif
  • Ana Miković i Milica Stanbolija (juniorke) dubl skul
  • Nikolina Đorđević i Žofija B. Varga (kadetkinje) dubl skul
  • Boglarka B. Varga, Žofija B. Varga, Nina Lekić, Nikolina Đorđević (kadetkinje) četverac skul
  • Nikolina Đorđević, Milica Stanbolija, Mihajlo Bolić, Roland Rind (miks) četverac skul

2. mesto

  • Roland Rind (pionir) skif
  • Sergej Čipak (mini pionir) skif
  • Ana Miković i Milica Stanbolija (seniorke) dubl skul
  • Mihajlo Bolić i Roland Rind (kadeti) dubl skul3. mesto
  • Patrik Koso (junior) skif
  • Sergej Čipak (mini pionir) skif
  • Nina Lekić i Boglarka B. Varga (kadetkinje) dubl skul
  • Kombinacija: Nina Lekić, Žofija B. Varga (VK Palić) + Danubius 1885 NS (miks) četverac skul

 

OTVORENO PRVENSTVO SUBOTICE - Povodom Dana grada Subotice, 1. septembra, na jezeru Palić održaće se 2. Otvoreno prvenstvo Subotice u veslanju na kojem će nastupiti veslačke posade svih domaćih klubova, kao i takmičari iz nekoliko veslačkih klubova iz Mađarske i Hrvatske. - Prvo Otvoreno prvenstvo Subotice u veslanju organizovali smo prošle godine, takođe u okviru obeležavanja Dana grada. Cilj nam je da ovo postane tradicija tačnije da se povodom Dana grada Subotice svake godine, poslednjeg vikenda u avgustu ili prvog vikenda u septembru, okupljaju veslači iz Srbije i zemalja regiona na jezeru Palić te da se u okviru još jedne kvalitetne regate bore za bodove i uspeh na takmičenjima. Ovogodišnje Otvoreno prvenstvo Subotice u veslanju okupiće oko 300 takmičara iz tri države i voleli bismo da se ovo takmičenje i po broju učesnika i po kvalitetu veslačkih posada približi nadaleko poznatoj Internacionalnoj veslačkoj regati „Vojvodina Open“ koju svakog prvog vikenda u julu više od pola veka na jezeru organizuje Veslački klub „Palić“ – kazao je Vladimir Antić.

Na izbornoj regati Veslačkog saveza Srbije koja je održana 10. avgusta na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta juniorka Veslačkog kluba „Palić“, Ana Miković, bila je prva u trci skifistkinja i tako je uspela da postigne normu za ulazak u reprezentaciju koja će učestvovati na Balkanskom šampionatu u veslanju od 25. do 26. avgusta 2018. u Plovdivu u Bugarskoj. Ona će biti član posade četverca skul. Na izbornoj regati na Srebrnom jezeru učestvovala je i kadetkinja veslačkog kluba „Palić“, Nikolina Đorđević, ali je svoju trku završila na drugom mestu sa svega nekoliko sekundi razlike za prvoplasiranom takmičarkom i time nije uspela da postigne normu za učešće na Balkanskom šampionatu ove godine.

Na pripremama sa reprezentacijom Srbije nalazi se i Martin Mačković, senior Veslačkog kluba „Palić“. On se priprema za eventualni nastup na Svetskom prvenstvu u veslanju za seniore koje će se od 9. do 16. septembra održati u Plovdivu u Bugarskoj.  

- Od Martina Mačkovića očekujemo odlične rezultate na svetskim i evrospkim takmičenjima u narednom periodu i to jeste jedan od najuspešnijih takmičara Veslačkog kluba „Palić“. Verujem da Ana Miković polako kreće Martinovim stopama, a pred Nikolinom je takođe veoma uspešna veslačka karijera. Veslački klub „Palić“ ima i druge izuzetno kvalitetne takmičare i iskreno se nadamo da će, nakon svih ovih rezultata, Grad Subotica, sa kojim u suštini imamo dobru saradnju, u narednom periodu obratiti još veću pažnju na veslače Palića i uložiti više napora i finansijskih sredstava u subotičko odnosno palićko veslanje i time omogućiti bolje uslove za trening i pripreme na jezeru Palić, ali i za organizaciju i održavanje visokorangiranih veslačkih regata na samom jezeru – ističe generalni sekretar Veslačkog kluba „Palić“

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2074
Povezane teme

veslački klub palić

veslačka regata

veslanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.