Komentara: 0
Pregleda: 3317

Veslačka regata "Vojvodina open" uvertira za Evropsko Univerzitetsko prvenstvo

29.06.2017. u 16:32h
Izvor: TV Subotica
Palićko jezero će predstojećeg vikenda ugostiti brojne veslače na tradicionalnoj 55. Internacionalnoj veslačkoj regati „Vojvodina open“, a dve nedelje kasnije domaćin Evropskog Univerzitetskog prvenstva.
Veslačka regata "Vojvodina open" uvertira za Evropsko Univerzitetsko prvenstvo

Organizatori ovog masovnog takmičenja su Veslački savez Srbije (VSS) i Veslački savez Vojvodine (VSV), a domaćin je Veslački klub Palić uz podršku pokrajinske Vlade i lokalne samouprave.

Organizatori očekuju oko 450 takmičara odnosno 396 veslačkih posada iz četiri države, koje će se u subotu i nedelju boriti za što bolji plasman. Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati 14 klubova sa 220 posada.

- Ovo naše takmičenje ima tradicionalni karakter sa visokim nivoom organizacije od strane VK Palić. Dokaz za to je sve veći broj učesnika, klubova i zemalja, iz godine u godinu i naravno ono što je do nas mi ćemo učiniti i učinili smo. Verujemo da će nas i vreme poslužiti jer veslanje zahteva povoljne vremenske prilike. -  izjavio je  Milan Saratlić, predsednik Veslačkog saveza Srbije

Veslački klub Palić, domaćin takmičenja učestvovaće ove godine sa 17 veslača, odnosno 13 veslačkih posada. U klubu očekuju da ostvare što bolji plasman i da u vitrine unesu brojna odličja.

- Mislim da ćemo osvojiti nekoliko medalja. Neki od veslača će učestvovati prvi put, i stećiće značajno iskustvo za naredna takmičenja. - rekao je Tomislav Zvekanović, predsednik Veslačkog kluba "Palić"

"Vojvodina open" je uvertira za Evropsko Univerzitetsko prvenstvo u veslanju, koje će se održati od 13. do 16. jula takođe na regatnoj stazi jezera Palić. Trenutno je prijavljeno 482 takmičara iz 82 Univerziteta iz Evrope, a do 5. jula odnosno poslednjeg dana za prijavljivanje, organizatori očekuju da postave novi rekord po broju učesnika.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3317

Povezana vest

Povezane teme

veslački klub palić

veslačka regata

veslanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.