• Pregleda: 1892

Veslačka elita Turske i Srbije na pripremama na Paliću

Na Paliću se od preksinoć nalaze veslačke reprezentacije Turske i Srbije, a nešto ranije na jezeru su se pripremalo nekoliko vrhunskih veslača nekoliko domaćih klubova. Ove dve reprezentacije će nekoliko dana zajedno trenrirati i pripremati se za Evropsko prvenstvo koje se održava za nešto više od nedelju dana.
Veslačka elita Turske i Srbije na pripremama na Paliću

Veslačka sportska elita Turske i Srbije, u organizaciji Veslačkog saveza Srbije, boraviće ovih dana na jezeru Palić, kao deo priprema i kvalitetnog treniranja pred samo Evropsko prvenstvo u veslanju koje će se od 30. maja do 1. jula 2014. održati na Adi Ciganliji u Beogradu.

Domaćin reprezentacijama i drugim veslačima je Veslački klub "Palić", koji je na samom jezeru obezbedio dobre uslove za treniranje ustupajući vrhunsku takmičarsku "albano" stazu, dok je u ograđenom prostoru kluba obezbedio svu neophodnu sigurnost da rad sa veslačima i čuvanje skupe veslačke opreme.

Osim toga boravak veslačke elite će u ovom trenutku Paliću obezbediti blizu 200 sigurnih noćenja, a biće ostvarene i određene finansijske transakcije prilikom trgovine i plaćanja troškova ishrane. što će u mnogome doprineti turizmu na Paliću.

Posade Srbije čine: skif - Miloš Vasić, skif za lake veslače - Miloš Stanojević, dubl skul - Marko Marjanović, Aleksandar Filipović, dvojac bez kormilara - Veselin Savić, Dušan Bogićević, četverac bez kormilara - Jovan Popović, Viktor Pivač, Goran Jagar, Martin Mačković. Tako se i reprezentativac član VK "Palić" Martin Mačković opet nalazi na domaćem terenu (vodi). On će na tom velikom takmičenju imati priliku da se po prvi put okuša u seniorskoj konkurenciji.

Podsetimo i da teku pripreme za jedno od najvećih veslačkih takmičenja u regionu, Internacionalnu veslačku regatu "Vojvodina Open", koja će se održati 5. i 6. jula 2014. na jezeru Palić u organizaciji Veslačkog kluba "Palić" i na kojem se očekuje preko 500 najboljih veslača iz desetak država regiona.  

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.