Komentara: 10
Pregleda: 5715

Veliko priznanje za subotički Zavod za urbanizam

14.11.2014. u 15:26h
Izvor: Subotica.com
Na 23. Međunarodnom salonu urbanizma u Beogradu otvorenom 7. novembra u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, JP "Zavod za urbanizam grada Subotice" osvojio je prvu nagradu u kategoriji “istraživanje i studije iz oblasti prostornog i urbanističkog planiranja”.
Veliko priznanje za subotički Zavod za urbanizam

Autori studije koja je osvojila prvu nagradu su Dragana Mijatović, dipl. inž. arh. i Tanja Mijatović dipl. inž. arh.

Salon je ove godine okupio planere i urbaniste iz oko 20 država koji su predstavili više od 150 radova u 11 kategorija. Pored zemalja bivših republika SFRJ radove su izlagali i urbanisti iz Engleske, Meksika, Rusije, Rumunije, Grčke, Izraela, Australije i dr.

 JP "Zavod za urbanizam grada Subotice" učestvovao je na Salonu sa 3 rada:

  • Plan generalne regulacije VII za Zone „Kertvaroš“ i „Novi grad“ u Subotici
  • Studija stanovanja za Generalni urbanistički plan grada Subotica - Palić
  • Životna sredina kao socijalno - ekonamska dimenzija planskog dokumenta

Direktorica Timea Tripolszki , dipl. ekonomista istakla je da je međunarodni žiri Salona dodelio I nagradu Subotičanima i Studiji stanovanja ispred radova izrađenih od strane : Isia Roma Design iz Italije; Urbanističkog zavoda Beograda; Northumbria University Newcastle upon Tune, UK; Instituta za urbanizam i arhitekturu Srbije ; Faculty of Arcitecture, Building and Planning University of Melbourne, Dea home.d.o.o. Podgorica Crna Gora; University of Edinburgh, UK...

Veliko priznanje za subotički Zavod za urbanizam

- Studija analizira stambenu izgradnju u periodu od 2006-2013. godine i definiše smernice za budući razvoj funkcije stanovanja u građevinskom području Subotica - Palić.

Veliko priznanje za subotički Zavod za urbanizam

Dragana Mijatović kojoj je ovo do sada peta nagrada na Salonima urbanizma naglasila je da je neophodno funkciju stanovanja, kao i stambenu arhitekturu u gradu prilagoditi širokom spektru potreba stanovnika, različitim strukturama porodica i novonastalim društveno ekonomskim prilikama.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 5715
Povezane teme

Zavod za urbanizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.