Komentara: 3
Pregleda: 4153

Veliko interesovanje za javne pozive Nacionalne službe za zapošljavanje

16.04.2020. u 13:33h
Izvor: Subotica.com
Od uvođenja vanrednog stanja, više od 3.200 poslodavaca je podnelo zahtev za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, a preko 2.000 nezaposlenih za subvenciju za samozapošljavanje. Do sada je pozitivnim odlukama obuhvaćeno preko 1.400 poslodavaca, čime je omogućeno uključivanje u programe obuka i zapošljavanje za oko 2.000 nezaposlenih, od čega je oko 150 osoba sa invaliditetom.
Veliko interesovanje za javne pozive Nacionalne službe za zapošljavanje

Nacionalna služba za zapošljavanje omogućila je i u uslovima vanrednog stanja podnošenje zahteva za finansiranje svih programa zapošljavanja po raspisanim javnim pozivima. Iako se prijave podnose elektronski i u otežanim uslovima, kažu da vlada veliko interesovanje kako poslodavaca, tako i nezaposlenih.

- Najveće interesovanje poslodavaca zabeleženo je za programe stručne prakse, novog zapošljavanja, kao i za program samozapošljavanja za nezaposlena lica - kažu iz Nacionalne službe za zapošljavanje. - Od uvođenja vanrednog stanja preko 3.200 poslodavaca je podnelo zahtev za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, a preko 2.000 nezaposlenih podnelo je zahteve za subvenciju za samozapošljavanje.

Objašnjavaju da se odluke donose kontinuirano, a pored predviđenih uslova, prilikom odlučivanja posebno se vrednuje da li su poslodavci od početka vanrednog stanja otpuštali zaposlene.

- Do sada je pozitivnim odlukama obuhvaćeno preko 1.400 poslodavaca, čime je omogućeno uključivanje u programe obuka i zapošljavanje za oko 2.000 nezaposlenih, od čega je oko 150 osoba sa invaliditetom - ističu iz Nacionalne službe za zapošljavanje, poručujući da će se Ugovori o angažovanju zaključiti u skladu s mogućnostima u svakom konkretnom slučaju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 4153
Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

zapošljavanje

vanredno stanje

aktivne mere zapošljavanja

javni poziv

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.