Komentara: 2
Pregleda: 5924

Veliki uspeh učenika subotičke škole „Kizur Ištvan“

06.06.2011. u 11:08h
Izvor: Blic
ovodom Dana Osnovne škole „Kizur Ištvan“ učitelji, nastavnici i uprava škole organizovali su javnu pohvalu oko 400 đaka. Među najboljim subotičkim osnovcima našli su se i prvaci, ali za neverovatan uspeh škole najzaslužnija su deca koja su učestvovala na predmetnim takmičenjima, likovnim i literarnim konkursima i recitatorskim smotrama na kojima su osvajala i nagrade.
Veliki uspeh učenika subotičke škole „Kizur Ištvan“

U OŠ „Kizur Ištvan“ organizovana je dvojezična nastava, na srpskom i mađarskom jeziku, a školu pohađa 808 učenika od kojih je 226 učestovalo na takmičenjima opštinskog nivoa u organizaciji Ministarstva prosvete i nauke.

Direktorka škole Vesna Dulić sa ponosom ističe da je do republičkih takmičenja iz mađarskog jezika, srpskog jezika kao nematernjeg, hemije, tehničkog obrazovanja i saobraćaja došao značajan broj đaka.

 

- Uručili smo pohvalnice po preporuci predmetnih nastavnika i učitelja. Na okružnim takmičarskim susretima imali smo 90 učenika iz gotovo svih predmeta. Pohvalnice su dobili i đaci koji su pripremili predstavu „Kapetan Džon Piplfoks“, a jako smo ponosni na učenika Aleksandra Planića koji je osvojio prvo mesto na republičkom takmičenju iz istorije, kao i na bronzano treće mesto Filipa Parage. Po školskom pravilniku, sa čak 72 boda za diplome sa više takmičenja, za đaka generacije proglašen je Nikola Cimbaljević – kaže Vesna Dulić.

Prema njenim rečima nastavnici svake subote održavaju sekcije, dodatnu i dopunsku nastavu na koje učenici rado dolaze, a među najbronijima su članovi školskog hora kojih je oko 70.

Vesna Dulić kaže da je škola još od sredine devedestih godina stecište uspešnih đaka i dobre ekipe prosvetnih radnika zahvaljujući profesorici hemije i fizike Slavici Medenici.

- Trudimo se da održimo takav trend. Iako problema ima rešavamo ih najbrže što možemo, a u tome nam najviše pomaže stručni tim u sastavu pedagoškinje Suzane Cimbaljević i psihološkinje Dijane Mirković David. Osim što su uvek pri ruci đacima i nastavnicima one savetodavno utiču i na roditelje. Ponosna sam na nastavni kadar koji nije samo zaposlen u školi, već im je to životni poziv – kaže Vesna Dulić.

 

Đaci u „Kizuru“ ostvaruju i fantastične rezultate u oblasti sporta i niko ih ne forsira da budu aktivni i da se ističu u pojedinim predmetima. U školi ističu da svako dete treba da se posveti onome što ga najviše interesuje i u čemu je najbolje, jer jedino tako može očekivati dobre rezultate, ali, i što je najvažnije da postane dobar čovek.

Milina Šujica, profesorka biologije, kaže da njeni đaci uče sa voljom i da uz savete da ne preteruju sa aktivnostima u mnogo oblasti, svake godine donose veliki broj značajnih nagrada. Među njima su Teodoru Pavković, Vesna Isić, Mihajlo Ilić, Lazar Milić.

- Nastavnici nam puno pomažu da shvatimo gradivo, a onda možemo sa lakoćom i da se takmičimo i da osvajamo nagrade. Srećna sam što me škola dodatno pohvaljuje, jer to znači da nastavnici cene naš trud – zaključuje učenica osmog razreda Teodora Pavković.
Izvor: Blic
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5924
Povezane teme

Škola Kizur Ištvan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.