Komentara: 1
Pregleda: 3907

Veliki redovi za subvencije u centru grada

01.07.2011. u 16:58h
Izvor: RTV Yueco
Veliki redovi za subvencije u centru grada

Subotički poljoprivrednici počeli su još juče da formiraju red ispred filijale Uprave za trezor na Korzou, iako je ova institucija tek od danas počela da prima zahteve poljoprivrednika za isplatu subvencija od 14.000 dinara po hektaru zemljišta koje obrađuju registrovana poljoprivredna gazdinstva. Uredba koja reguliše isptalu ove subvencije nalaže da se novacx isplati 30 dana od dana podnošenja zahteva, tako da je veliko interesovanje među poljoprivrednicima da svoj novac dobiju već 1. avgusta. U Upravi za trezor očekuju da će ove godine za subvencije konkurisati oko 1.200 gazdinstava.

Mirko Prćić iz Aleksandrova jedan je od nekoliko stotina poljoprivrednika iz Subotice koji su poranili jutros i zauzeli Korzo ispred Uprave za trezor. Neki od njih su još juče zauzeli svoje mesto u redu ispred institucije koja će isplaćivati subvencije od 14.000 dinara po hektaru. Uredba o regresiranju poljoprivredne proizvodnje na registrovanim gazdinstvima u 2011. nalaže da se novac isplati 30 dana od dana podnošenja zahteva, tako da su mnogi poželeli da prvog dana predaju zahtev i stoga su noćili pred Upravom za trezor.

Subvenciju od 14.000 dinara po hektaru ostvariće ona gazdinstva koja su obnovila registraciju, ali i uplatila doprinose za Penzijsko - invalidsko osiguranje. Uredba o regresiranju i dopune preciziraju da doprinosi moraju biti uplaćeni za period od 14. avgusta prošle do 19. avgusta ove godine, i to u iznosu od 42.818 dinara. Oni koji su ovu obavezu izvršili do 15. juna, zahtev mogu podneti već od danas, i novac dobiti 1. avgusta.

redovi za subvencije u Subotici

U Upravi za trezor smatraju da će ove godine za subvencije konkurisati oko 1.200 gazdinstava. Subvencionisaće se površine do 100 hektara zemljišta, s tim da će za površine do 30 hektara novac biti isplaćen mesec dana od podnošenja zahteva, a ostatak do 100 hektara u januaru naredne godine. Takvih je gazdinstava u prošloj godini bilo oko 500 u Subotici.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3907
Povezane teme

subvencije

red za subvencije

subvencije za poljoprivrednike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.