Komentara: 17
Pregleda: 4508
Foto

Veliki potencijal saradnje Subotice i Belorusije

04.04.2019. u 15:48h > 16:43
Izvor: Subotica.com
Iako je promet robe između Subotice i Belorusije lane bio za četvrtinu veći nego pre dve godine, postoji još prostora da saradnja bude bolja – zaključak je današnje posete Valerija Briljova, ambasadora Belorusije, našem gradu.
Veliki potencijal saradnje Subotice i Belorusije

Ambasador se u Gradskoj kući sastao sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom, a na sastanku koji je ocenjen kao veoma konstruktivan, bilo je reči o budućoj saradnji.

- Današnja poseta ambasadora Briljova je veoma bitna za Suboticu jer smo imali veoma srdačne i ozbiljne razgovore o saradnji Subotice i našeg regiona sa bratskim gradom Brestom i njegovim regionom – istakao je gradonačelnik Bogdan Laban. - Razgovarali smo kako možemo da povežemo dve ekonomije i da radimo na uspostavljanju jačih ekonomskih i privrednih veza. Severnobački okrug  je sa Belorusijom prošle godine imao robnu razmenu od 3.9  miliona dolara, što je za 25 odsto više nego 2017. godine, ali je ipak malo s obzirom na potencijale

Veliki potencijal saradnje Subotice i Belorusije

Veliki potencijal saradnje Subotice i Belorusije

Da saradnja dve zemlje i dva bratska grada Subotice i Bresta može da bude plodotvornija složio je i ambasador Valerij Briljov.

- Dosta dugo smo razgovarali o privredi i poljoprivredi i verujem da, uz naše dobre političke odnose, ekonomske i trgovinske veze mogu da budu duplo veće nego prošle godine – smatra ambasador Briljov. - Kroz Suboticu idu putevi kojima  saobraćaju naši kamioni, dok vaši kamioni idu na zapad i istok. Zainteresovani smo za zajedničku proizvodnju poljoprivredne tehnike i kamiona, za kupovinu vina, rakije, mesa, ali smo spremni i za prodaju onoga što mi imamo.

Izvor: Subotica.com
Prijem za ambasadora Belorusije u Srbiji Prijem za ambasadora Belorusije u Srbiji Prijem za ambasadora Belorusije u Srbiji Prijem za ambasadora Belorusije u Srbiji Prijem za ambasadora Belorusije u Srbiji Prijem za ambasadora Belorusije u Srbiji Prijem za ambasadora Belorusije u Srbiji Prijem za ambasadora Belorusije u Srbiji
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 2 nedelje
Komentara: 17
Pregleda: 4508
Povezane teme

bogdan laban

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.