• Pregleda: 3255

Veliki potencijal saradnje Subotice i Belorusije

Iako je promet robe između Subotice i Belorusije lane bio za četvrtinu veći nego pre dve godine, postoji još prostora da saradnja bude bolja – zaključak je današnje posete Valerija Briljova, ambasadora Belorusije, našem gradu.
Veliki potencijal saradnje Subotice i Belorusije

Ambasador se u Gradskoj kući sastao sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom, a na sastanku koji je ocenjen kao veoma konstruktivan, bilo je reči o budućoj saradnji.

- Današnja poseta ambasadora Briljova je veoma bitna za Suboticu jer smo imali veoma srdačne i ozbiljne razgovore o saradnji Subotice i našeg regiona sa bratskim gradom Brestom i njegovim regionom – istakao je gradonačelnik Bogdan Laban. - Razgovarali smo kako možemo da povežemo dve ekonomije i da radimo na uspostavljanju jačih ekonomskih i privrednih veza. Severnobački okrug  je sa Belorusijom prošle godine imao robnu razmenu od 3.9  miliona dolara, što je za 25 odsto više nego 2017. godine, ali je ipak malo s obzirom na potencijale

Da saradnja dve zemlje i dva bratska grada Subotice i Bresta može da bude plodotvornija složio je i ambasador Valerij Briljov.

- Dosta dugo smo razgovarali o privredi i poljoprivredi i verujem da, uz naše dobre političke odnose, ekonomske i trgovinske veze mogu da budu duplo veće nego prošle godine – smatra ambasador Briljov. - Kroz Suboticu idu putevi kojima  saobraćaju naši kamioni, dok vaši kamioni idu na zapad i istok. Zainteresovani smo za zajedničku proizvodnju poljoprivredne tehnike i kamiona, za kupovinu vina, rakije, mesa, ali smo spremni i za prodaju onoga što mi imamo.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

17
Akotepitaju Odgovori
Gde ima volje ima i saradnje.
Mire
Dobrodošao brate naš Beloruski! Živela SRBIJA
Каролинг Odgovori
Верујем да ће се наћи заједнички интерес и да ће се успоствити добре везе са Белорусијом после ове посете.
Mackica Odgovori
Sigurno da je pogranicna pozicija Subotica veoma vazna sto uopste postoji zainteresovanost Belorusije za produbljivanje saradnje, ali ono sto je jos bitnije su ljudi koji imaju zelju da se ovi odnosi podignu na veci nivo uz obostranu korist
Mr.Comment Odgovori
Kao sto možemo da vidimo u tekstu (i u praksi), saradnja naše Subotice i Belorusije iz godine u godinu povećava svoje obime. Ovo je vest za svaku pohvalu, trebalo bi još više jačati te veze i unapredjivati saradnju u svakom smislu!
Schlumpf Odgovori
Sve su češće posete delegacija iz brojnih zemalja, što pokazuje da smo interesantni za saradnju mnogima.
Grad ima sjajne potencijale, geografski je pozicioniran odlično, ima svoju posebnost, pa zašto sve to ne bi iskoristili i u ovaj grad doveli samo dobre vesti.
Ministarka Odgovori
Izmedju dva bratska grada zbližavanje je početak, ostajanje zajedno je napredak, sarađivanje je uspeh.
Šibajzla Odgovori
Mogli bismo zajedno da održimo seriju tribina i savetovanja na temu kako šmugnuti u Nemačku.
Ivica Ker Odgovori
Kako cete pred zapadne partnere?Znate da se izdaja skupo plaća!Ovi napredni sve tzv rusofil do rusofila a namiguju zapadu da ih primi.Pola DOS derivata im zagadilo stranku.Sizofrenija na delu.Nude se svima ko luda Mara,i na kraju ce izgubiti sve okrecuci se ni sami ne znaju gde.
andrea Odgovori
botovi dobili 2 sendvica danas
Pop Vlado Zečević Odgovori
Hehehe ovi "naši" su za (Belo)Rusiju?Iskreno kao 1948!Većina im je okrenula leđa kad je trebalo da se opredele.Setite se istorije i posleratne Crne Gore.Čuvari komunizma.Uverenja i principi su im jača strana.Naročito kad je lični interes u pitanju.Titograd,Ivangrad.....Roba s greskom bili i ostali.
gradjanin Odgovori
Od ovolike kolicine botova mi se vrti u glavi. Koliko su aktivni, da svi pootvaraju firme, bili bi izuzetno uspesno poslovni ljudi, jos vise jacajuci nasu potencijalnu saradnju sa Belorusijom.
Uvek u pravu Odgovori
Hoćemo MIG 29 na bikovački aerodrom. Odmah, i to više komada.
Нерон Odgovori
Шта ови Белоруси траже са овим израубованим политичким конкубинама.Далеко ће догурати.
C Odgovori
Mi bi smo mogli da izvozimo botove u Belorusiju i na taj način poboljšamo saradnju, budžet, životni standard i zdravlje.
Visnja Odgovori
Ha ha, bratski gradovi, komunusticka farsa!
W I E N Odgovori
Subotica protiv Labana, nasilnika AVAVAVAVAV!!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.