Komentara: 9
Pregleda: 10088

Veliki koncert OKUD "Mladost" i KUD "Bunjevačko kolo" u nedelju u Hali sportova

17.10.2014. u 13:26h
Izvor: Subotica.com
Omladinsko kulturno-umetničko društvo "Mladost" i Hrvatski kulturni centar "Bunjevačko kolo" pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije priređuju zajednički koncert pod nazivom "Alaj ću se naigrati". Koncert će se održati u nedelju, 19. oktobra sa početkom u 19 časova.
Veliki koncert OKUD "Mladost" i KUD "Bunjevačko kolo" u nedelju u Hali sportova

Posetioci će moći da uživaju u igri izvođačkih ansambala oba društva, a program će otvoriti naši najmlađi članovi. Gosti večeri će biti Mađarski kulturni centar "Nepker" i Damir Imamović. Na sceni će se pojaviti 180 učesnika.

OKUD „Mladost“ i HKC „Bunjevačko kolo“ dobro su poznati subotičkoj publici jer njihovi članovi učestvuju na svim značajnim manifestacijama u gradu. Ipak, veliki koncert je nešto sasvim drugo. To je prilika da u celovečernjem programu ovi KUD-ovi prikažu 14 brižljivo odabranih koreografija koje odražavaju bogatstvo i raznolikost pesama i igara naroda naše zemlje i okruženja. Na repertoaru će se naći igre iz Srbije, Hrvatske, Mađarske, Makedonije i Crne Gore.

BIće ovo prilika da se pokaže koliko su uvežbani, kako vredno rade i koliko su napredovali. Kako kažu u OKUD "Mladost" zajednički koncert je prilika da zajedno rade, pevaju igraju, druže se i zajedno uživaju, jer, pripremiti jedan ovako veliki koncert iziskuje mnogo rada, stotine i stotine sati proba, ali je, pre svega, za njih ovo veliko zadovoljstvo.

Iz OKUD "Mladost" se nadaju da će i ovog puta uspeti da i na publiku preneu barem deo njihove sreće i optimizma koji ih obuzimaju dok igraju.

OKUD „Mladost“ će sa ponosom na ovom koncertu prvi put izvesti novu koreografiju "srpske igre iz Bačke", čiji autor je Slobodanka Rac Savić. Postavku koreografije je omogućilo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, koje je ujedno i pokrovitelj koncerta. Nabavku srpskih bačkih nošnji je omogućio Pokrajinski Sekretarijat za kulturu i javno informisanje.

Delove nošnje koji su šiveni po uzoru na originalne, sašila je i izvezla Jelena Pejić Sadžak, dugogodišnja kostimografkinja OKUD "Mladost". Folklorni ansambl su uvežbali Dušan Torbai i Dijana Sarić, a narodnim orkestrom rukovodiće Nebojša Kovačić.

OKUD "Mladost" poziva Subotičane da u nedelju dođu u Halu sportova, a oni im obećavaju raznovrstan program, dobru zabavu i puno optimizma.

Ulaznice se mogu nabaviti u prostorijama OKUD „Mladost“ u Harambašićevoj 4 i HKC “Bunjevačko kolo“ u Preradovićevoj 4, a na dan koncerta u Hali sportova.

Izvor: Subotica.com
"Alaj ću se naigrati" - koncert OKUD "Mladost" i HKC "Bunjevačko kolo" "Alaj ću se naigrati" - koncert OKUD "Mladost" i HKC "Bunjevačko kolo" "Alaj ću se naigrati" - koncert OKUD "Mladost" i HKC "Bunjevačko kolo" "Alaj ću se naigrati" - koncert OKUD "Mladost" i HKC "Bunjevačko kolo" "Alaj ću se naigrati" - koncert OKUD "Mladost" i HKC "Bunjevačko kolo" "Alaj ću se naigrati" - koncert OKUD "Mladost" i HKC "Bunjevačko kolo" "Alaj ću se naigrati" - koncert OKUD "Mladost" i HKC "Bunjevačko kolo" "Alaj ću se naigrati" - koncert OKUD "Mladost" i HKC "Bunjevačko kolo"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 10088

Povezano dešavanje

Povezane teme

koncert

okud mladost

koncert hala sportova

folklor

hkc bunjevačko kolo

hrvatski kulturni centar bunjevačko kolo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.