Komentara: 14
Pregleda: 6969

Veliki broj saobraćajnih prekršaja u Subotici

12.02.2015. u 16:19h
Izvor: RTV Yueco
U Prekršajnom sudu u Subotici i dalje ima najviše saobraćajnih prekršaja. Broj saobraćajnih prekršaja iz godine u godinu raste, tako je prošle godine bilo 3.762 predmeta.
Veliki broj saobraćajnih prekršaja u Subotici

Od 1. marta 2014. godine u primeni je novi Zakona o prekršajima, koji je uveo Prekršajni nalog koji omogućava da izvršilac prekršaja plati kaznu sa 50% popusta, ako uplatu izvrši u roku od osam dana. Većina građana je koristila ovu mogućnost prilikom plaćanja kazni za saobraćajne i komunalne prekršaje.

Anketirani Subotičani smatraju da saobraćajna kultura u našem gradu nije na zavidnom nivou. Ističu da sve više vozača prolazi kroz crveno svetlo i prebrzo voze. Pored toga, kao drugi problem ističu komunalni nered u gradu.

Bez obzira na sitaciju sa migrantima, broj saobraćajnih prekršaja se ne smanjije, ističu u Prekršajnom sudu. Novi Zakon o prekršajima doneo je niz novina, poput  uvođenje prekršajnog naloga kao i dva registra - sankcija i neplaćenih novčanih kazni.

Uvođenje prekršajnog naloga, nov pravni institut koji se već primenjuje u susednim i većini evropskih zemalja trebalo bi da omogući pojednostavljivanje procesuiranja blažih prekršaja uz značajno smanjenje troškova za državne organe. Prvog marta biće godinu dana od kada se primenjuje novi zakon i za sada u sudu su zadovoljni rezultatima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 6969
Povezane teme

saobraćajni prekršaji

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.