Komentara: 18
Pregleda: 1304

Veliki broj rupa na kolovozima, ekipe svakodnevno na terenu

14.01.2022. u 09:54h
Izvor: Subotica.com
Proteklih dana udarne rupe krpljene su na kolovozima u mesnim zajednicama Ker i Gat, a iz nadležnog preduzeća poručuju da je dežurna ekipa svaki dan na terenu i da se krpljenje odvija po prioritetima.
Veliki broj rupa na kolovozima, ekipe svakodnevno na terenu
Foto: Ilustracija, arhiva

Kao i svake godine, tokom zimskog perioda usled niskih temperatura, kiše, snega i leda na subotičkim ulicama se otvori veliki broj rupa, koje ne samo da usporavaju saobraćaj, već ga čine i nebezbednim. O tome svedoče i brojne "Pištaljke", koje ukazuju da su kolovozi u različitim delovima grada oštećeni. Jedna od najčešćih su po pitanju deonice Bikovačkog puta, gde meštani ovog naselja i vozači koji koriste ovaj put godinama unazad apeluju da se isti sredi, najviše zbog ozbiljno ugoržene bezbednosti u saobraćaju, ali i nezanemarljive štete koje vozači dobiju nakon "susreta" sa "odvaljenim" delom puta.

Bikovački put

Iz Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje kažu da istovremeno sa raspisivanjem javne nabavke za Zimsku službu, svake godine raspisuju i javnu nabavku za interventno krpljenje udarnih rupa u zimskom periodu, te da se ono odvija po prioritetima.

- Interventno krpljenje obavljamo na osnovu inspekcijskog naloga i prijava građana, ali i na našu inicijativu. Prioritet imaju putevi na kojima saobraća javni gradski prevoz, zatim ulice koje su opterećene saobraćajem i, na kraju, manje prometne ulice - objašnjava Srđan Bošnjak, glavni inženjer za održavanje puteva.

Po njegovim rečima, interventno krpljenje udarnih rupa će se raditi kao privremena mera zaštite sve do proleća, kada će uslediti planske sanacije kolovoza.

- Jedna ekipa svakodnevno, po našem nalogu, krpi udarane rupe hladnim asfaltom, što je privremeno rešenje, dok se ti kolovozi ne presvuku novim slojem afalta. Proteklih dana smo radili u mesnim zajednicama Ker i Gat, odnosno na Pačirskom putu, na raskrsnici Otmara Majera i Vase Pelagića, raskrsnici Baranjske i Dragojle Jarnević, u Hušet Lajoš, Sergeja Jesenjina i drugim ulicama - dodaje Bošnjak.

Udarne rupe na kolovozima građani mogu da prijave direktno preduzeću (024/666-300, radnim danima od 7 do 15 časova), koje će, shodno prioritetima, poslati ekipu na teren da ih zakrpi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 nedelju i 6 dana
Komentara: 18
Pregleda: 1304
Povezane teme
rupe na putevima jp za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje subotica
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.