Komentara: 1
Pregleda: 4870

Velika akcija prikupljanja i podele garderobe u nedelju

28.01.2021. u 11:44h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji humanitarne grupe "Za Suboticu svim srcem", akcija prikupljanja i podele garderobe održaće se u nedelju, 31. januara, kod glavne autobuske stanice na Senćanskom putu, od 14 časova. Istovremeno će se odvijati i akcija prikupljanja čepova za Fondaciju "Čep za hendikep", koje će sugrađani moći da odlože u kutije predviđene za ovu namenu.
Velika akcija prikupljanja i podele garderobe u nedelju

Sve od odeće što imaju, a više im nije potrebno, zainteresovani sugrađani mogu da donesu u nedelju na prvu veliku akciju prikupljanja i podele garderobe u novi prihvatni centar humanitarne grupe "Za Suboticu svim srcem" na glavnoj autobuskoj stanici. Kako kažu, nije neophodno da garderoba bude oprana ili hemijski očišćena, ali je važno da bude nosiva i da nije oštećena.

- Imamo već određeni krug ljudi koji nam dolaze na svaku akciju. Nekad donesu džak, dva-tri, nekada jednu kesu, ali su uvek sa nama. Za nedelju imamo najavu da će sigurno biti 10-15 džakova odeće, a ujedno će biti organizovana i podela. Pošto sada imamo dva prostora, u jednom će biti prijem, gde ćemo posebno odvajati ono što se donese, a u drugom će biti podela, gde će sve već biti sortirano za biranje i nošenje - najavljuje Branko Prćić iz humanitarne grupe "Za Suboticu svim srcem". - Tokom akcije pridržavaćemo se svih mera, stoga molimo da svi koji dođu nose zaštitnu masku, a oni koji je nemaju, dobiće je od nas. Sredstva za dezinfekciju će se nalaziti na ulazu i svima koji dođu će se meriti temperatura.

Humanitarna grupa "Za Suboticu svim srcem" je tokom prošle godine organizovala oko 20 akcija prikupljanja i podele garderobe, a kako kaže naš sagovornik, odeće je podeljeno na džakove. Osim toga, ova grupa učestvuje i u podeli nameštaja, kao posrednik između donatora i porodica kojima je potreban.

- Podelili smo 20 kreveta, ormana, frižidera, mobilnih telefona za decu koja pohađaju onlajn nastavu, tako da je zaista bio veliki odziv - dodaje Prćić. - To ne preuzimamo kod nas, nego direktno povezujemo donatora sa porodicama. Dakle, donator se nama javi i mi ga povežemo sa porodicom kojoj je potreban nameštaj i oni se međusobno dogovore za prevoz.

Uz akciju prikupljanja i podele garderobe, istovremeno će se odvijati i akcija prikupljanja čepova za Fondaciju "Čep za hendikep", koje će sugrađani moći da odlože u kutije predviđene za ovu namenu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 4870

Povezana vest

Povezane teme

prikupljanje polovne garderobe

podela garderobe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.