Komentara: 0
Pregleda: 1671

Većina podržava antipušački zakon

05.05.2011. u 02:11h
Izvor: RTV Yueco
Većina podržava antipušački zakon

Zakon o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu podržava 80 odsto odraslih stanovnika Srbije, pokazuje najnovije istraživanje o efektima tog propisa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

U saopštenju se navodi da je istraživanje o efektima Zakona, sprovedeno od 23. februara do 2. marta ove godine, pokazalo da podrška stanovništva Zakonu raste i da ga sada podržava 80 odsto odraslih stanovnika u odnosu na novembar prošle godine, kad je taj propis podržavalo 77 odsto odraslih. U poređenju s prvim istraživanjem sprovedenim u novembru 2010, značajno je smanjena izloženost stanovništva duvanskom dimu, na radnim mestima sa 45 odsto na 35 odsto, u školama sa 44 odsto na 23 odsto, piše u saopštenju. Kako se navodi, smanjen je i procenat stanovnika koji dozvoljavaju pušenje u svim prostorijama u svom stanu sa 48 odsto na 42 odsto.

Ministarstvo je navelo da su uočene i promene u ponašanju pušača, pa je tako četvrtina njih smanjila broj popušenih cigareta dnevno, a petina razmišlja da prestane s pušenjem.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1671
Povezane teme

zabrana pušenja

antipušački zakon

zabranjeno pušenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.