Komentara: 0
Pregleda: 2581

Večeras se završava Filmski festival - nagrade za filmove

22.07.2011. u 17:41h
Izvor: RTV City
Večeras se završava Filmski festival - nagrade za filmove
Najbolji film 18. Festivala evropskog filma na Paliću je nemačko ostvarenje u režiji Andreasa Dresena "Zaustavljen na putu".

Zlatni toranj će, prema obrazloženju međunarodnog žirija kojim je predsedavao naš reditelj Goran Marković, ovom filmu biti dodeljen za duboko razumevanje ljudskosti. Palićki toranj za najbolju režiju dodeljen je Poljaku Janu Komasi za bogat i maštovit rediteljski postupak u filmu Soba samoubica. Specijalna nagrada pripala je ruskom filmu Elena reditelja Andreja Zijaginceva za originalan pristup složenoj stvarnosti.

Međunarodni žiri kritike koji je odlučivao o filmovima iz programa Paralele i sudari, za najbolji film proglasio je turski film Punoletstvo reditelja Serena Jicea. Pobednici su proglašeni na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je rukovodstvo Festivala sumiralo proteklih sedam dana.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2581
Povezane teme

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

european film festival palic

filmski festival u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.