Komentara: 5
Pregleda: 5728

Večeras počinje program "Klasici na Trgu"

13.07.2019. u 10:45h
Izvor: Subotica.com
Večeras počinje program "Klasici na Trgu"

Projekcijom francuskog filmskog ostvarenja "400 udaraca" iz 1959. godine večeras počinje predfestivalski program 26. festivala evropskog filma Palić. U narednih 5 dana publika na centralnom gradskom trgu moći će pod otvorenim nebom da pogleda više filmova evropske produkcije.

Nakon filma "400 udaraca" (krimi-drama, 1959), koji će otvoriti prateći program centralnog događaja, već sutra, u nedelju, pred Subotičanima će biti projekcija drame francusko, poljsko, norveške koprodukcije "Veronikin dvostruki život" (1991).

Večeras počinje program "Klasici na Trgu"

U ponedeljak, 15. jula, sledi drama "Pariz, Teksas" iz 1984. godine, čiju režiju potpisuje čuveni Vim Venders. Francuska romantična drama "Sreća", snimljena davne 1965. godine, na programu je u utorak, dok će predfestivalski program "klasika na Trgu" u sredu zаtvoriti mađarska komedija "Krunski svedok" sa kraja 70'.

Sve projekcije počinju u 21,30 časova i održavaće u ograđenom prostoru ispred zgrade Narodnog pozorišta u izgradnji, gde će biti postavljene stolice i platforma sa projektorskim platnom. U slučaju lošeg vremena projekcija će se održati u Filmskom klubu na Otvorenom univerzitetu.

U nedelju počinje Omaž program dobitnicima nagrade "Aleksandar Lifka" koji je ove godine posvećen domaćem scenografu Miljenu Kljakoviću Kreki i hrvatskom reditelju Rajku Grliću.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 5728
Povezane teme

festival evropskog filma palić

projekcije na trgu

klasici na trgu

filmska projekcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.