• Pregleda: 4331

Večeras počinje program "Klasici na Trgu"

Večeras počinje program "Klasici na Trgu"

Projekcijom francuskog filmskog ostvarenja "400 udaraca" iz 1959. godine večeras počinje predfestivalski program 26. festivala evropskog filma Palić. U narednih 5 dana publika na centralnom gradskom trgu moći će pod otvorenim nebom da pogleda više filmova evropske produkcije.

Nakon filma "400 udaraca" (krimi-drama, 1959), koji će otvoriti prateći program centralnog događaja, već sutra, u nedelju, pred Subotičanima će biti projekcija drame francusko, poljsko, norveške koprodukcije "Veronikin dvostruki život" (1991).

U ponedeljak, 15. jula, sledi drama "Pariz, Teksas" iz 1984. godine, čiju režiju potpisuje čuveni Vim Venders. Francuska romantična drama "Sreća", snimljena davne 1965. godine, na programu je u utorak, dok će predfestivalski program "klasika na Trgu" u sredu zаtvoriti mađarska komedija "Krunski svedok" sa kraja 70'.

Sve projekcije počinju u 21,30 časova i održavaće u ograđenom prostoru ispred zgrade Narodnog pozorišta u izgradnji, gde će biti postavljene stolice i platforma sa projektorskim platnom. U slučaju lošeg vremena projekcija će se održati u Filmskom klubu na Otvorenom univerzitetu.

U nedelju počinje Omaž program dobitnicima nagrade "Aleksandar Lifka" koji je ove godine posvećen domaćem scenografu Miljenu Kljakoviću Kreki i hrvatskom reditelju Rajku Grliću.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
C Odgovori
Da li su preuzete neke mere da komarci ne pobiju građane?
AlwaysUltra
Kako nisu ?? Svakog ponedeljka pocinje zaprasivanje !!
Alas Odgovori
Pohvale za kulturne dogadjaja ovog leta.
city woman Odgovori
Odlično! Možda malo prethodno i da se očiste i operu delovi centra grada.
robert Odgovori
"Pariz, Teksas" ....ko nije gledao...obavezno!!! odličan film!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.