Komentara: 17
Pregleda: 1933

Večeras otvaranje 30. Svetosavske nedelje, sutra promocija knjige Matije Bećkovića

21.01.2022. u 12:10h
Izvor: Subotica.com
Manifestacija sa tradicijom dugom tri decenije, koja ima za cilj da afirmiše srpsku duhovnost i kulturu, da širi i štiti najznačajnije vrednosti naše istorije, tradicije i stvaralaštva, biće svečano otvorena večeras. Organizatori su pripremili bogat program u skladu sa temom.
Večeras otvaranje 30. Svetosavske nedelje, sutra promocija knjige Matije Bećkovića

Ovogodišnja Svetosavska nedelja koncepcijski neće se puno razlikovati od prethodnih. Zbog trenutne nepovoljne epidemiološke situacije neće biti tradicionalnog Svetosavskog bala, međutim veliki broj učesnika i gostiju, kao i tematska raznolikost, učiniće ovogodišnju manifestaciju bogatom.

Izložbu slika kojom će početi Svetosavska nedelja posetioci će moći da pogledaju od 21. januara do 15. februara, svakim radnim danom od 10 do 14 časova. Sve programe zainteresovani će moći da pogledaju na jutjub kanalu Srpskog kulturnog centra" Sveti Sava".

Nedelja posvećena Svetom Savi, utemeljitelju srpske škole i crkve, trajaće do 27. januara i biće održano šest programa.

Program

  • 21. januar (petak) - Svečano otvaranje Svetosavske nedelje. Prisutnima će se obratiti gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i predsednik UO SKC "Sveti Sava" Mile Tasić. Tokom večeri održaće se beseda Vladike bačkog Irineja i izložba slika pod nazivom "Utočišta", autora Dragana Bartule. Svečanost će upriličiti pojanje mešovitog hora SKC "Sveti Sava".
  • 22. januar (subota) - Književno veče sa akademikom Matijom Bećkovićem, promocija književnog dela "Onamo namo" (2021, u izdanju "Novosti").
  • 24. januar (ponedeljak) - Književno veče i promocija knjige Borisa Subašića "Idi za sobom", na kojoj je pored autora gosti biti urednik "Službenog glasnika" Borislav Čeliković i Petar Arbutina, izvršni direktor SG.
  • 25. januar (utorak) - Duhovna tribina po blagoslovu Vladike bačkog Irineja
  • 26. januar (sreda) - Svetosavska akademija na kojoj će učestvovati mešoviti hor SKC "Sveti Sava" i učenici gimnazije „Svetozar Marković“.
  • 26. januar (sreda) - Monodrama "Beseda o optimizmu" (Miloš Stanković)

Svi programi počinju u 19 časova.

Organizatori podsećaju da u svečanoj sali Zadužbine Dušana Radića za posetioce ima predviđenih 40 mesta za sedenje, te se isti mole da svoje prisustvo najave putem telefona 024/601-833, svakim radnim radom od 8 do 14 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 17
Pregleda: 1933
Povezane teme

srpski kulturni centar

svetosavska nedelja

srpski kulturni centar sveti sava

matija bećković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.