Komentara: 0
Pregleda: 3168

Večeras: Montevideo, Bog te video

21.07.2011. u 16:35h
Izvor: RTV Yueco
Večeras: Montevideo, Bog te video

Lordan Zafranović, jedan od dvojice dobitnika nagrade "Aleksandar Lifka" na Festivalu evropskog filma Palić konačno je pojavio i pred medijima. Zafranović zbog obaveza nije mogao da dođe na dodelu nagrada prvog dana festivala, ali je zato vidno raspoložen na Palić stigao juče. Na press konferenciji koja je održana u toku dana na Paliću, prisutnima su se obratili i reditelji filmova koji su juče bili prikazani na Letnjoj pozornici, a to su “Laponska odiseja” i “Pank nije mrtav”.

Da nagrada “Aleksandar Lifka” bude još više podkovana emocijom, po rečima Zafranovića jeste to što je zajedno sa Srđanom Karanovićem dobio ovo visoko priznanje u oblasti filma. Nekadašnje kolege sa fakulteta u Pragu, obojica studenti iz Ex Jugoslavije, a sada nosioci najprestižnije nagrade, jedan iz Srbije, a drugi iz Hrvatske.

Sinoć je publika na Letnjoj pozornici u 21 čas mogla da pogleda komediju “Laponska odiseja” koja je sve vreme mamila osmehe na lica gledalaca. Humor sličan našem podnevlju svideo se svima, pa čak i reditelj ovog filma Dome Karukoski kaže da se smejao zajedno sa publikom.

Drugi film koji je prikazan u takmičarskom delu bilo je ostvarenje makedonskog reditelja Vladimira Blaževskog pod nazivom “Pank nije mrtav”. Iako je vreme bilo hladno, pogotovo za dvočasovno sedenje na otvorenom, veći deo publike ostao je da odgleda i ovaj film.

Montevideo Bog te video - Palić

Večeras su na programu dva filma. U 21 h biće prikazan film “Zaustavljen na putu”, dok će u 23 časa biti prikazan film koji je van konkurencije, a u pitanju je “Montevideo Bog te video”. Još uvek je neizvesno gde će filmovi biti prikazani u slučaju kiše, ali više informacija o tome možete dobiti u toku popodneva na Otvorenom univerzitetu, ili na broju telefona 554 600.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3168
Povezane teme

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

european film festival palic

montevideo bog te video

lordan zafranović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.