Komentara: 0
Pregleda: 2783

Večeras emitujemo predstavu "Razboynici"

07.04.2020. u 11:26h
Izvor: Subotica.com
U saradnji sa Narodnim pozorištem Subotica, nastavljamo da emitujemo na našoj Fejsbuk stranici snimke predstava koje su se igrale proteklih godina na "daskama koje život znače" u našem gradu. Večeras na programu je predstava "Razboynici" po tekstu Fridriha Šilera, u režiji Nikole Zavišića.
Večeras emitujemo predstavu "Razboynici"

Predstava "Razboynici" Drame na srpskom jeziku je premijerno izvedena 2008. godine u Narodom pozorištu, a u njoj su igrali Marko Makivić, Vladimir Grbić, Ljubiša Ristović, Branko Lukač, Milan Vejnović, Srđan Sekulić, Miloš Stanković, Branislav Jerković, Minja Peković, Darko Mačković i Albert Vujković. Bend su činili Geza Kučera, Armand Mesaroš i Maćaš Lakatoš.

Reditelj, pisac stendap teksta i autor koncepta scene bio je Nikola Zavišić, a dramaturg i pisac songova Maja Pelević. Za kostime je bila zadužena Mirna Ilić, reditelj pokreta bila je Dunja Jocić, a korepetitor Geza Kučera. Asistent reditelja bila je Jelena Mihajlović, inspicijent i sufler Vesna Suvorova, a za video snimak i tv adaptaciju su zaslužni Antal i Daniel Erdudac.

Predstava će se emitovati u 19:30 časova putem Fejsbuk stranice naše medijske kuće, a biće vidljiva i na ovoj najavnoj objavi. Predstavu će biti moguće pogledati u naredna 24 časa, nakon čega ćemo je obrisati.

NASTAVAK U ČETVRTAK - Na programu ove nedelje biće još i predstava "Sabrana dela Viljema Šekspira" u režiji Kokana Mladenovića, koju ćemo emitovati u četvrtak, 9. aprila, dok će u subotu, 11. aprila, na programu biti koncert glumaca Narodnog pozorišta.

Podsetimo, od uvođenja vanrednog stanja, Narodno pozorište Subotica je zatvoreno za posetioce, te su i predstave koje su bile predviđene da se igraju u ovom periodu odložene do daljeg. Kako bi ljubiteljima pozorišta ipak omogućili da uživaju u nekim od predstava koje su obeležile poslednje tri decenije postojanja Drame na srpskom jeziku, Narodno pozorište je odlučilo da svakog utorka, četvrtka i subote na svom Jutjub kanalu emituje predstave u "pozorišnom terminu", od 19:30 časova.

Rezervišite vreme za kulturu, uživajmo zajedno u predstavama subotičkih pozorišnih umetnika. Družimo se od 19:30!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2783
Povezane teme

Narodno pozorište

vanredno stanje

pozorišna predstava

predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.