Komentara: 0
Pregleda: 1590

Večeras emitujemo predstavu "Mister Dolar"

23.04.2020. u 13:13h
Izvor: Subotica.com
U saradnji sa Narodnim pozorištem Subotica, nastavljamo da emitujemo na našoj Fejsbuk stranici snimke predstava koje su se igrale proteklih godina na "daskama koje život znače" u našem gradu. Večeras na programu je predstava "Mister Dolar" Branislava Nušića, u režiji Snežane Tršić.
Večeras emitujemo predstavu "Mister Dolar"

Predstava "Mister Dolar" Drame na srpskom jeziku premijerno je izvedena 2014. godine u Narodom pozorištu, a u njoj su igrali Marko Makivić, Milan Vejnović, Minja Peković, Jelena Mihajlović, Jovan Ristovski, Suzana Vuković, Srđan Sekulić, Vladimir Grbić, Miloš Stanković, Kristina Jakovljević, Zoran Bučevac, Ljubiša Ristović, Vesna Kljajić Ristović, Snežana Jakšić i Branko Lukač.

Režiju potpisuje Snežana Trišić, dok je adaptaciju teksta uradila u saradnji sa Dimitrijem Kokanovim. Scenografiju je pripremila Marija Kalabić, za kostime je bila zadužena Milica Grbić Komazec, a muziku Irena Popović. Dramaturg je bio Dimitrije Kokanov, koreografiju je osmislio Andreja Kulešević, a korepetitor je bila Anita Nemeš Nađ. Video snimak i tv adaptaciju uradili su Antal i Daniel Erdudac.

Predstavu ćemo emitovati u 19:30 časova putem Fejsbuk stranice naše medijske kuće, a biće vidljiva i na ovoj najavnoj objavi. Predstavu će biti moguće pogledati u naredna 24 časa, nakon čega ćemo je obrisati.

Ove nedelje na programu je još koncert glumaca Narodnog pozorišta pod nazivom "Totalno drukčiji od drugih", koji ćemo emitovati u subotu, 25. aprila.

Podsetimo, od uvođenja vanrednog stanja, Narodno pozorište Subotica je zatvoreno za posetioce, te su i predstave koje su bile predviđene da se igraju u ovom periodu odložene do daljeg. Kako bi ljubiteljima pozorišta ipak omogućili da uživaju u nekim od predstava koje su obeležile poslednje tri decenije postojanja Drame na srpskom jeziku, Narodno pozorište je odlučilo da svakog utorka, četvrtka i subote na svom Jutjub kanalu emituje predstave u "pozorišnom terminu", od 19:30 časova.

Rezervišite vreme za kulturu, uživajmo zajedno u predstavama subotičkih pozorišnih umetnika. Družimo se od 19:30!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1590
Povezane teme

Narodno pozorište

vanredno stanje

pozorišna predstava

predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.