Komentara: 17
Pregleda: 2570
Foto

Vatrogasci obeležili krsnu slavu, u sredu tehničko-taktički zbor

19.09.2022. u 11:41h
Izvor: Subotica.com
U prostorijama Vatrogasno-spasilačkog bataljona, u subotu je obeležena slava svih vatrogasaca-spasilaca, Presveta Bogorodica Nesagoriva kupina, a ujedno je obeležen i Dan sektora za vanredne situacije. Tim povodm, pripadnici subotičkog Vatrogasno-spasilačkog bataljona u sredu će održati tehničko-taktički zbor ispred Gradske kuće.
Vatrogasci obeležili krsnu slavu, u sredu tehničko-taktički zbor

Subotički vatrogasci-spasioci krsnu slavu, Presvetu Bogorodicu Nesagorivu kupinu, obeležili su svečano i skromno - uz sveću, slavski kolač i žito.

Vatrogasci obeležili krsnu slavu, u sredu tehničko-taktički zborIdeja da Presvetu Bogorodicu Nesagorivu kupinu vatrogasci-spasioci proslavljaju kao krsnu slavu rodila se jer su radnici vatrogasno-spasilačkih jedinica, odnosno Sektora za vanredne situacije bili aktivni na formiranju  vatrogasne jedinice u manastiru Hilandar. Povodom proslave naše krsne slave i Dana Sektora za vanredne situacije, tokom ove nedelje održaćemo brojne edukacije za najmlađe sugrađane predškolskog i školskog uzrasta, a u sredu ćemo upriličiti i tehničko-taktički zbor. Pozivamo sve građane, a naročito decu da nam se pridruže, od 10h, ispred Gradske kuće. Prikazaćemo deo tehničke opreme kojom raspolažemo, a deca će biti u prilici da se oprobaju u ulozi vatrogasca i da nešto nauče o našem pozivu - rekao je Goran Ljubisavljević, komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona u Subotici.

Uz vatrogasce-spasioce, u subotu su svoj dan proslavili svi pripadnici Sektora za vanredne situacije.

Vatrogasci obeležili krsnu slavu, u sredu tehničko-taktički zbor- Sektor za vanredne situacije, kao jedinstvena služba za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama, osnovan je 17. septembra 2009. godine. Tokom ove nedelje, imaćemo intenzivniji kontakt sa građanima i decom kako bismo ih edukovali o postupanju u oblasti zaštite i spasavanja - objasnio je Zoran Bijelić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Subotici. 

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Dana Sektora za vanredne situacije i Krsne slave Obeležavanje Dana Sektora za vanredne situacije i Krsne slave Obeležavanje Dana Sektora za vanredne situacije i Krsne slave Obeležavanje Dana Sektora za vanredne situacije i Krsne slave Obeležavanje Dana Sektora za vanredne situacije i Krsne slave Obeležavanje Dana Sektora za vanredne situacije i Krsne slave Obeležavanje Dana Sektora za vanredne situacije i Krsne slave Obeležavanje Dana Sektora za vanredne situacije i Krsne slave
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 2570
Povezane teme

vatrogasci

sektor za vanredne situacije

vatrogasci spasioci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.