Komentara: 4
Pregleda: 2597

Vaterpolisti Spartak Prozivke učestvovali na finalnom turniru Kupa Srbije do 12 godina

13.03.2014. u 10:22h
Izvor: Subotica.com
Vaterpolo klub "Spartak Prozivka" za vikend učestvovao je na finalnom turniru Kupa Srbije za vaterpoliste do 12 godina i zauzeo 4. mesto u konkurenciji 6 klubova iz Srbije.
Vaterpolisti Spartak Prozivke učestvovali na finalnom turniru Kupa Srbije do 12 godina

Finalni turnir Kupa Srbije do 12 godina se održao od petka do nedelje (7-9. mart) u Beogradu, na bazenu na Banjici, a u organizaciji VK "Partizan".

VK "Spartak Prozivka" na završni turnira na kojem je učestvovalo ukupno 6 ekipa iz Srbije plasirao se kao najbolja vojvođanska ekipa. Sistem takmičenja je bio podeljen na centalnu Srbiju (8 ekipa), Beograd (10 ekipa) i Vojvodinu (6 ekipa).

Ekipa VK "Spartak Prozivka" nastupila je u sastavu: Todić, Perez, Stojanović, Stojanović J, Kokai, Ivanković, Sabo B., Liptak, Ivanković, Ivković, Bedić, Tonković, Varkulja. Ekipa broji 13 igraca po propozicijama takmičenja, dok grupa koja trenerira u ovoj selekciji broji preko 20 dečaka.

Kup Srbije u konurenciji do 12 godina pripao je vaterpolistima Partizan Rajfajzena 2, srebro je pripalo prvoj ekipi crno - belih, dok su se bronzom okitili igrači Crvene zvezde.

Ukupno je odigrano 5 kola, a rezultati su sledeći:

  • Prvo kolo: Partizan Raiffeisen - Rasina 10:3, Crvena zvezda – Spartak Prozivka 1:0, Partizan Rajfajzen 2 - Vojvodina 10:6.
  • Drugo kolo: Vojvodina - Partizan Rajfajzen 1 5:12, Crvena zvezda - Rasina 9:2, Partizan 2 - Spartak Prozivka 9:6.
  • Treće kolo: Spartak Prozivka - Vojvodina 4:2, Partizan Rajfajzen 2 - Rasina 8:5, Crvena zvezda - Partizan Rajfajzen 1 2:2 (petercima 4:5).
  • Četvrto kolo: Rasina - Vojvodina 4:3, Partizan Rajfajzen 1 - Spartak Prozivka12:2, Partizan Rajfajzen 2 - Crvena zvezda 7:2.
  • Peto kolo: Rasina - Spartak Prozivka 2:7,Vojvodina - Crvena zvezda 0:3, Partizan Rajfajzen 1 - Partizan Rajfajzen 2 4:8.

Konačan plasman na turniru: 1. Partizan Rajfajzen 2 (15 bodova), 2. Partizan Rajfajzen 1 (12) 3. Crvena zvezda (9), 4. Spartak Prozivka (6) ,5. Rasina (3), 6. Vojvodina (0).

Posećenost na turniru u Beogradu je bila veća nego na seniorskim utakmica, prvenstveno zbog prisustva najboljih ekipa iz cele države, što i potvrđuje prisustvo samog stručnog vrha vaterpolo sporta.

Trener vaterpolo ekipe iz Subotice je bio Dražen Videc. Ova ista ekipa se takmiči i u područnoj ligi koja se igra na teritorijama Mađarske, Rumunije i Srbija i koja broji 18 ekipa podeljinih u 3 grupe.

Kako navode u VK "Spartak Prozivka", u ekipi dominira timski rad bez isticanja pojedinaca, što trener ekipe i forsira. Da klub iz Subotice ima dobru ekipu i pojedince pokazuje i interesovanje iz nacionalnog Saveza za eventualni nastup nekih vaterpolista u mlađim reprezentativnim selekcijama.

U narednom periodu VK "Spartak Prozivka" očekuje nastavak takmičenja u područnoj ligi i početak kvalifikacija za prvenstvo Srbije, odnosno prvenstvo Vojvodine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 2597
Povezane teme

vaterpolo

vaterpolo klub spartak prozivka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.