• Pregleda: 2332

Vaterpolisti Spartak Prozivke učestvovali na finalnom turniru Kupa Srbije do 12 godina

Vaterpolo klub "Spartak Prozivka" za vikend učestvovao je na finalnom turniru Kupa Srbije za vaterpoliste do 12 godina i zauzeo 4. mesto u konkurenciji 6 klubova iz Srbije.
Vaterpolisti Spartak Prozivke učestvovali na finalnom turniru Kupa Srbije do 12 godina

Finalni turnir Kupa Srbije do 12 godina se održao od petka do nedelje (7-9. mart) u Beogradu, na bazenu na Banjici, a u organizaciji VK "Partizan".

VK "Spartak Prozivka" na završni turnira na kojem je učestvovalo ukupno 6 ekipa iz Srbije plasirao se kao najbolja vojvođanska ekipa. Sistem takmičenja je bio podeljen na centalnu Srbiju (8 ekipa), Beograd (10 ekipa) i Vojvodinu (6 ekipa).

Ekipa VK "Spartak Prozivka" nastupila je u sastavu: Todić, Perez, Stojanović, Stojanović J, Kokai, Ivanković, Sabo B., Liptak, Ivanković, Ivković, Bedić, Tonković, Varkulja. Ekipa broji 13 igraca po propozicijama takmičenja, dok grupa koja trenerira u ovoj selekciji broji preko 20 dečaka.

Kup Srbije u konurenciji do 12 godina pripao je vaterpolistima Partizan Rajfajzena 2, srebro je pripalo prvoj ekipi crno - belih, dok su se bronzom okitili igrači Crvene zvezde.

Ukupno je odigrano 5 kola, a rezultati su sledeći:

  • Prvo kolo: Partizan Raiffeisen - Rasina 10:3, Crvena zvezda – Spartak Prozivka 1:0, Partizan Rajfajzen 2 - Vojvodina 10:6.
  • Drugo kolo: Vojvodina - Partizan Rajfajzen 1 5:12, Crvena zvezda - Rasina 9:2, Partizan 2 - Spartak Prozivka 9:6.
  • Treće kolo: Spartak Prozivka - Vojvodina 4:2, Partizan Rajfajzen 2 - Rasina 8:5, Crvena zvezda - Partizan Rajfajzen 1 2:2 (petercima 4:5).
  • Četvrto kolo: Rasina - Vojvodina 4:3, Partizan Rajfajzen 1 - Spartak Prozivka12:2, Partizan Rajfajzen 2 - Crvena zvezda 7:2.
  • Peto kolo: Rasina - Spartak Prozivka 2:7,Vojvodina - Crvena zvezda 0:3, Partizan Rajfajzen 1 - Partizan Rajfajzen 2 4:8.

Konačan plasman na turniru: 1. Partizan Rajfajzen 2 (15 bodova), 2. Partizan Rajfajzen 1 (12) 3. Crvena zvezda (9), 4. Spartak Prozivka (6) ,5. Rasina (3), 6. Vojvodina (0).

Posećenost na turniru u Beogradu je bila veća nego na seniorskim utakmica, prvenstveno zbog prisustva najboljih ekipa iz cele države, što i potvrđuje prisustvo samog stručnog vrha vaterpolo sporta.

Trener vaterpolo ekipe iz Subotice je bio Dražen Videc. Ova ista ekipa se takmiči i u područnoj ligi koja se igra na teritorijama Mađarske, Rumunije i Srbija i koja broji 18 ekipa podeljinih u 3 grupe.

Kako navode u VK "Spartak Prozivka", u ekipi dominira timski rad bez isticanja pojedinaca, što trener ekipe i forsira. Da klub iz Subotice ima dobru ekipu i pojedince pokazuje i interesovanje iz nacionalnog Saveza za eventualni nastup nekih vaterpolista u mlađim reprezentativnim selekcijama.

U narednom periodu VK "Spartak Prozivka" očekuje nastavak takmičenja u područnoj ligi i početak kvalifikacija za prvenstvo Srbije, odnosno prvenstvo Vojvodine.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
wlado Odgovori
bravo za nase mlade vaterpoliste i njihove trenere!
roditelj Odgovori
Bravo za vaterpoliste, biti prvi u Vojvodini i naći se u najboljih 6 klubova Srbije to je veliki uspeh za klub koji je osnovan pre dve godine, pozdrav za sve obrazovane odlične trenere vaterpolo kluba "SPARTAK PROZIVKA".
Samo napred uz dobar timski rad rezultati nikada neće izostat.
srbenda iz b.topole Odgovori
Svaka cast mladim momcima iz VK.SPARTAK.PROZIVKA.. I njihovim trenerima. Nadam se da ce Subotica uskoro kroz koju godinu izbaciti i nekog reprezantativca..Samo napred deco, skola + sport .. eto malde i zdrave generacije ...
plivačica Odgovori
Veliki pozdrav za trenera Slobu, Slobodane odličan si.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.