Komentara: 2
Pregleda: 3978

Vaterpolisti Spartak-Prozivke osvajači Područne lige

26.05.2014. u 14:51h
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikenda mladi vaterpolisti Spartak-Prozivke (2002. godište) gostovali su u Segedinu u poslednjem kolu, odnosno turniru u okviru Područne lige u kojoj učestvuju ekipe iz Mađarske, Slovačke, Rumunije i Srbije i posle više od 6 meseci takmičenja osvojili prvo mesto u konkurenciji 15 klubova. Tri godine stariji vaterpolisti takođe su ostvarili odličan rezultat osvojivši isto takmičenje u svojoj starosnoj kategoriji.
Vaterpolisti Spartak-Prozivke osvajači Područne lige

Područna liga 2002. godište

Vaterpolisti Spartak Prozivke na ovom turniru zabeležili su 3 pobede i jednu nerešenu utakmicu čime su stavili tačku na sezonu takmičenja u Područnoj ligi u vaterpolu za dečake rođeni 2002. i mlađi.

Subotička ekipa osvojila je prvo mesto i zlatnu medalju u konkurenciji četiri države (Mađarske, Slovačke, Rumunije i Srbije) odnosno preko 15 klubova.

- "Liga je izuzetno organizovana, traje više od 6 meseci i deca mogu odigrati preko 25 utakmica. Odličan je vid sticanja raznih vaterpolo iskustva iz Slovačke, Rumunije i Mađarske. Uspeh je utoliko veći jer na većini utakmica razmišljam o podmlađivanju sastava i ubacivanju 2003. godišta. Zlatna medelja je nagrada za odlično odrađen posao u celoj Ligi. Dečaci imaju i veliko druženje jer se turniri održavaju u dva dana." - izjavio je trener Dražen Videc nakon osvajanja prvog mesta.

Vaterpolisti Spartak-Prozivke osvajači Područne lige

Područna liga 1999. godište

Jednako uspešni u istom takmičenju bili su i vaterpolisti generacije 1999. koji su završili ligu turnirom održanim u Nyiregyhazi (Mađarska). Bez obzira što su odigrali samo dve utakmice, u jednoj pobedili, a u drugoj igrali nerešeno, vaterpolisti Spartak-Prozivke takođe su osvojili 1. mesto i dobili medalje za pobednike ove lige. Područna liga u ovoj starosnoj kategoriji igra se u konkurenciji tri nacije (Mađarske, Rumunije i Srbije) odnosno preko 15 klubova.

Trener generacije Tomislav Ranković je rekao da mu je Liga više nego pomogla u uigravanju ekipe koja broji 30 dečaka:

- "Na svakodnevnim treninzima svi dečaci se nameću da uđu u prvih 15 igrača. Prvo mesto je podstrek za dalja takmičenja koja nas već očekuju za ovaj vikend na svom bazenu u prvenstvu Vojvodine, a koje je ujedno i kvalifikaciono za prvenstvo Srbije. Velika je konkurencija iz godine u godinu, što je znak da vaterpolo igraju sve više dečaka a sada već i devojčica." - zaključio je Ranković

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3978
Povezane teme

spartak prozivka

vaterpolo

vaterpolo klub spartak prozivka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.