Komentara: 0
Pregleda: 1546

Vaterpolisti Spartak-Prozivke ostaju u Prvoj B ligi

21.03.2017. u 09:45h
Izvor: Subotica.com
Za vikend u Bečeju odigran je završni turnir Prve B lige na kojem su se ekipe borile za ulazak u viši rang. Subotičani su upisali poraz i pobedu, čime su turnir završili na trećem mestu.
Vaterpolisti Spartak-Prozivke ostaju u Prvoj B ligi

Pored domaćeg Bečeja, Radničkog iz Kragujevca i beogradskog Singidunuma, za plasman u Prvu A ligu borio se i subotički Spartak-Prozivka. Kao drugoplasirana ekipa grupe "Sever" Subotičani su u polufinali igrali protiv Radničkog iz Kragujevca (pobednika grupe "Jug"), taj meč izgubili, a u borbi za treće mesto savladali Singidunum.

Prvo mesto i direktan plasman u Prvu A ligu ostvarili su vaterpolisti Radničkog koji su sa ubedljivih 15:5 savladali Bečej. U ovom meču nije bilo neizvesnosti, Kragujevačani su na poluvremenu vodili sa 10:2 i svima je bilo jasno kakav će biti epilog ovog meča. Bečejcima ostaje uteha da će imati priliku za popravni kroz baraž sa pretposlednjom ekipom Prve A lige.

Borba za treće mesto, koja suštinski nije donosila ništa sem prestiža, bila je značajno zanimljivija i rezultatski neizvesna. U poslednju četvrtinu ekipe su ušle sa rezultatom 6:6, ali dva gola Subotičana prelomila su meč i donela treće mesto na turniru.

REZULTATI ZAVRŠNOG TURNIRA

Polufinale 1: Radnički – Spartak Prozivka 6:3 (2:0, 1:1, 2:1, 1:1)
Spartak-Prozivka: Uzelac, Bulajić 1, Ćurčin, Lovadinov, Horvacki, Ivošević, Vučković, Tonković 1, Lazić, Romić, Varakulja 1, Zeljković, Stojanović.

Polufinale 2: Bečej – Singidunum 16:10 (3:2, 5:5, 5:1, 3:2)

Za treće mesto: Singidunum – Spartak Prozivka 6:8 (2:1, 3:3, 1:2, 0:2)
Spartak-Prozivka: Uzelac, Varkulja, Bulajić 3, Ćurčin, Lavadinov 1, Horvacki, Ivošević, Vučković, Tonković, Katić 3, Ralić, Varkulja 1, Zeljković, Stojanović.

Finale: Bečej – Radnički 5:15 (2:5, 0:5, 1:2, 2:3)

Mlada ekipa mladog stručnjaka Nemanje Andrića tako ostaje u Prvoj B ligi i posle kraće pauze otvoriće novu sezonu, po istom sistemu - dvokružni liga sistem u dve grupe, prve dve ekipe iz svake grupe odlaze na završni turnir.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1546
Povezane teme

vaterpolo

vaterpolo klub spartak prozivka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.