• Pregleda: 3249

Vašar zimnice na Kvantašu

Vašar zimnice na Kvantašu

Kvantaška pijaca bila je domaćin Vašara zimnice koji je organizovalo JKP “Subotičke pijace”. Ovo je već deseti put da se organizuje ovaj vašar, a poslednjih 6 godina, dobrovoljnim prilogom, prodavci pomažu određene institucije sa dobrovoljnim prilogom. Ove godine prikupljeno je 1200 kilograma različitih potrebština, koje su poklonjene instituciji “Lurko haz” u Hajdukovu.

Veliki broj građana, subotu pre podne, proveo je na kvantaškoj pijaci tražeći povrće za ostavljanje zimnice. Ovo je bila jedna od retkih prilika kada su kupci bili zadovoljni i ponudom, ali i cenama, što nije baš čest slučaj u današnje vreme.

JKP “Subotičke pijace” organizovali su prikupljanje dobrovoljnog priloga sa svih pijaca na teritoriji Subotice, i sakupljeno je 1200 kilograma različite robe.

Namera je da se I sledeće godine organizuje ista akcija, takođe sa dobrotvornim karakterom, a organizatori se nadaju I novom, većem prostoru, za kvantašku pijacu, jer je ovaj postao mali I preopterećen, kako vozilima, tako I ljudima.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.