Komentara: 22
Pregleda: 8046

Vapaje iz Oromske ulice niko ne čuje

15.08.2019. u 12:09h
Izvor: Subotica.com
Vapaje iz Oromske ulice niko ne čuje

Već decenijama meštani Oromske ulice u Malom Radanovcu traže od nadležnih da dobiju asfalt. Umesto njega, ovih dana dobili su tucanik, koji je, kako kažu, nasut ofrlje i to na slivnike.

- Ulica postoji od 1966. godine a ja u njoj živim 35 godina. Prve peticije su pisane već osamdesetih godina i od tada nam govore da se strpimo, da čekamo. Bukvalno su sve ulice u Malom Radanovcu asfaltirane sem ove, koja sa jedne strane vodi ka Teslinoj pijaci a sa druge ka sportskim terenima i dečjem vrtiću - objašnjava Stevo Marić. - Od septembra do maja ljudi ne mogu da prođu, idemo po blatu sa kesama na nogama. Pre desetak dana predali smo peticiju, koju je potpisalo 36 građana, svi punoletni stanari, ali nema odgovora. U mesnoj zajednici su nam rekli da će biti sastanak na kome će biti reči i o našoj ulici.

Vapaje iz Oromske ulice niko ne čuje

ODRŽAN SASTANAK U MZ - U prostorijama mesne zajednice juče je održan sastanak na kojem je urađena prioretizacija pa je tako Oromska sledeća ulica za asfaltiranje, zatim slede Cvetna i Dunavska. U narednom periodu ostaju još da se asfaltiraju Đeveđelijska i deo Samoborske. Kako kažu, posipanje tucanikom u Oromskoj je bilo u cilju da se pomogne stanovnicima da ne gaze po blatu dok se ulica ne asfaltira.

Umesto trajnog rešenja problema starog više od pola veka, prošlog petka u ulicu su ušli kamioni i nasuli tucanik.

- Rekli su nam da neće biti asfaltirano, nego samo nasuto, jer mašina za asfaltiranje ne može da uđe u tako usku ulicu. Ovo što imamo sada nije rešenje, ne mora čovek da bude građevinski inženjer da vidi kako je nasuto i da će sva leva strana biti potopljena posle malo jače kiše - dodaje Marić, pokazujući neravnine. - Zatrpali su dve šahte, koje su kako tako odvodile vodu. Ulica ima nagib, te treba da se napravi bankina i pešački trotoar, kako bi voda odlazila u šaht.

Vapaje iz Oromske ulice niko ne čuje

Vapaje iz Oromske ulice niko ne čuje

Građani ceo radni vek plaćaju mesni samodoprinos, te su s pravom besni što u 21. veku ne mogu da dobiju osnovne uslove za život. Kažu da su bili kod gradske menadžerke, koja im je rekla da mesna zajednica nije stavila ulicu na listu prioriteta.

- Uvek nas ljubazno prime, ali se ništa ne dešava. Onaj ko je bio zadužen neka dođe i pogleda šta je napravljeno. Ovo nije posao, ovo je bezobrazluk - poručuje meštanka Klara.

Izvor: Subotica.com
Razgovor sa stanovnicima Oromske ulice Razgovor sa stanovnicima Oromske ulice Razgovor sa stanovnicima Oromske ulice Razgovor sa stanovnicima Oromske ulice Razgovor sa stanovnicima Oromske ulice Razgovor sa stanovnicima Oromske ulice Razgovor sa stanovnicima Oromske ulice Razgovor sa stanovnicima Oromske ulice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 8046
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.