Komentara: 1
Pregleda: 3314

Usvojen rebalans budžeta grada Subotice za 2011. godinu

15.06.2011. u 18:17h
Izvor: RTV Yueco
Usvojen rebalans budžeta grada Subotice za 2011. godinu

Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su odluku o rebalansu gradskog budžeta. Na osnovu predloženih izmena obim budžeta se povećava za 218 miliona dinara i planirani budžet za ovu godinu iznosi četiri milijarde 123 miliona i 164 hiljade dinara. Savez Vojvođanskih Mađara nije glasao za rebalans budžeta, jer smatra da je u pitanju virtualni novac. Odbornici su doneli odluku i o dodeli priznanja “dr Ferenc Bodrogvari”, “Počasni građanin” kao i “Pro urbe”.

Jednočasovna rasprava se vodila oko tačke koja se odnosila na usvajanje Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu. Odbornici Saveza Vojvođanskih Mađara su postavili pitanje kada će gradnja kolektora 7, jer do sada za tu investiciju nije bilo novca, a sada rebalansom budžeta Direkciji se prebacuje veći deo novca za puteve. Pozicija je odgovorila da je u toku gradnja kružnog toka za nekoliko mesnih zajednica i da su cevi za kolektor 7 položene. Isto tako je rečeno da više se neće graditi put, pa onda uvoditi kanalizacija. Budžet za ovu godinu iznosi 4 milijarde 123 miliona i 164 hiljade dinara, a utvrđeni suficit od prošle godine 247 miliona dinara je u plan prihoda unet delom za ovogodišnji budžet i to 171 milion dinara, a rebalansom se u prihodovnu stranu budžeta unosi suficit u visini od 75 miliona dinara.

Odbornici su nakon žustre rasprave usvojili i Odluku o izmeni plana detaljne regulacije za centar grada, zonu 1. Ovim planom se predviđa promena namene zemljišta kod takozvanog kostura u prostor od javnog interesa.

Odbornici su usvoji i Odluku o priznanju “dr Ferenc Bodrogvari” za 2010. godinu da se dodeli pijaniskinji Eniki Gereg, profesoru violine Miloš Nikolić i romanopiscu i esejisti Slobodanu Vladušiću. Zvanje počasnog građanina dodeljeno je književniku Otu Tolnai i profesoru Stevanu Vasiljevu, dok ove godine priznanje Pro urbe dobijaju profesor u penziji, Marija Šilak, predsednik Subnora Vladimir Večić, istoričar Mirko Grlica, filozof Tomislav Žigmanov i preduzeće "Simens".

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3314
Povezane teme

budžet grada subotice

budžet lokalne samouprave

rebalans budžeta

ferenc bodrogvari

počasni građanin

pro urbe

usvojen rebalans budžeta 2011

budžet subotice za 2011. godinu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.