Komentara: 0
Pregleda: 2610

Usvojen Lokalni plan zapošljavanja

24.02.2011. u 22:20h
Izvor: RTV Yueco
Usvojen Lokalni plan zapošljavanja

Odbornici lokalnog parlamenta nakon dugotrajne rasprave usvojili su Lokalni akcioni plan za zapošljavanje u Subotici na 23-ćoj sednici Skupštine grada. Opozicija je izrazila sumnju da će i ova plan ostati samo mrtvo slovo na papiru, kao i mnogobrojni drugi planovi u gradu i zemlji. Gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić je istakao da je novac obezbeđen za realizaciju plana iz gradskog budžeta i od republike i da će njegovom realizacijom barem 50 porodica naći uhlebljenje.

Usvojeno je i nekoliko planova detaljnje regulacije i to za Čantavir i Mesnu zajednicu Novi grad.

Odbornici opozicije oštro su kritikovali Lokalni akcioni plan za zapošljavanje smatrajući da je nerealan i neostvariv. U planu nije navedeno realno stanje jer u Subotici ima 30.000 nezaposlenih, a ne 11.000 kako je navedeno. Zbog toga bi trebalo da se izradi novi i realniji plan, tvrde odbornici Saveza Vojvođanskih Mađara.

Gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić je istakao da je svestan da plan neće otkloniti problem sa nezaposlenošću u Subotici, ali će barem 50 ljudi zaposliti. Iz gradskog budžeta za plan je izdvojeno 4 miliona dinara, od republike dobijeno je 3,8 miliona, stim da za program javnih radova odobreno je još milion dinara.

Predstavnici nacionalnih saveta Mađara, Bunjevaca, Hrvata i Roma dali su predloge koje su ustanove za njih od posebnog značaja za očuvanje njihovog identiteta i gde su zainteresovani da imaju po člana u upravnom odboru. O predlogu grada da se u određenim ustanovama postavi po jedan zajednički član za navedene nacionalne zajednice raspravljalo se više od sat vremena, da bi na kraju bila prekinuta objedinjena rasprava od 12-te do 24-te tačke i navedene tačke bile skinute sa dnevnog reda.

Okosnica popodnevnog zasedanja lokalnog parlamenta je usvajanje programa javnih preduzeća.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2610
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.