Komentara: 2
Pregleda: 2697

Usvojen lokalni plan zapošljavanja

16.02.2011. u 16:07h
Izvor: RTV Yueco
Usvojen lokalni plan zapošljavanja

Članovi Gradskog veća usvojili su predlog Odluke o usvajanju Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje. Iz budžeta je ove godine za ovu namenu izdvojeno četiri miliona dinara, a očekuje se još toliko novca za programe subvencija pri zapošljavanju od Ministrarstva ekonomije i regionalnog razvoja. Usvojeni su programi rada javnih i komunalnih preduzeća. Usvojeni predlozi odluka sa veća biće upućeni Skupštini grada na usvajanje 24.februara.

Analizom zapošljavanja u Subotici utvrđeno je da najteže do posla dolaze žene, Romi, osobe sa invaliditetom i mladi. Predlogom Odluke o lokalnom akcionom planu zapošljavanja uhlebljenje može da pronađe oko 40 lica koja pripadaju navedenim grupama.

Predstavnici nacionalnih saveta Mađara, Bunjevaca, Hrvata i Roma dali su predloge koje su ustanove za njih od posebnog značaja za očuvanje njihovog identiteta i gde su zainteresovani da imaju po člana u upravnom odboru. Članovi gradskog veća usvojili su predlog odluke da se u ustanovama Gradska biblioteka, Muzej, Narodno pozorište, Dečje pozorište i “Kostolanji Dežu” zainteresovani nacionalni saveti daju po jednog objedinjenog člana za upravni odbor.

Članovima veća predstavljen je i program Fonda za zaštitu životne sredine grada u iznosu od 108 miliona i 300 hiljada dinara, stim da je grad obezbedio 47 miliona dinara, a iz predhodne godine je preneto više od 60 miliona dinara. Najveći deo novca koristiće se za preventivne i sanacione programe, kao i projektne aktivnosti 26 miliona dinara, za upravljanje otpadom 15 miliona i 600 hiljada dinara, monitoring 9,5 miliona i za obrazovne aktivnosti izdvojeno je tri miliona dinara. Sve odluke veća biće upućene na usvajanje odbornicima lokalnog parlamenta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2697
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.