• Pregleda: 5087

Usporen teretni saobraćaj na Horgošu i Kelebiji

Na najfrekventnijim graničnim prelazima ka Mađarskoj, na Horgošu i Kelebiji, došlo je do zadržavanja u teretnom sabraćaju koje je uzrokovano usporenim radom graničnih službi susedne zemlje, kao i jakim nevremenom koje je sinoć zahvatilo prelaz Horgoš.
Usporen teretni saobraćaj na Horgošu i Kelebiji

Na Horgošu je zbog sinoćnjeg nevremena došlo i do nestanka struje i privremenog prekida svih komunikacija. Stanje na terminalu ovog prelaza je brzo normalizovano i carinska procedura se obavlja zahvaljujući agregatu, ali se kolona duga preko četiri kilometra, formirana još sinoć, usled slabog povlačenja teretnih vozila sa druge strane granice, gotovo ne pomera. Trenutno čekanje na izlazu iz zemlje je oko pet sati, uz napomenu da je međuzona neprestano puna.

I na Terminalu Kelebija je slična, ali ipak nešto bolja situacija nego na Horgošu. Od jutros je formirana kolona duga preko dva kilometra i na tom prelazu kamioni na izlaz iz Srbije čekaju oko tri sata.

Iz Uprave carina još jednom ističu da su zastoji direktna posledica usporavanja rada graničnih službi susedne zemlje, o čemu svedoči i podatak da je na Terminalu Horgoš za proteklih pet sati iz zemlje izašlo samo 35 kamiona, što je vremenski period u kome uobičajno zemlju može da  napusti između 100 do 130 teretnih vozila.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
pista Odgovori
A to sto su ljudima usled udara gromova pregorevali telefoni, crkavali televizori, rikavali risiveri nikom nista... Izes ga, desava se.
Vuk
Jesi ti svaki dan tako glup ili samo danas?
Nebojsa Odgovori
Novinari prvo proverite te vase informacije pa onda pisite nesto... a ne ovako da dajete dezinformacije
Nebojsa Odgovori
Dragi Novinari nemoj da vam bude tesko izadjite malo na teren da vidite kakva je soferska muka... kad nasi carinici nece da rade a primaju platu samo neznam za sta???
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.