• Pregleda: 816

Uspešni plivači Spartaka na "Prolećnom kupu Banat" u Kikindi

Proteklog vikenda u Kikindi je održan međunarodni plivački miting „Prolećni kup Banata 2019” na kojem je učestvovalo preko 300 takmičara iz 20 klubova iz Rumunije i Srbije među kojima je i Plivački klub „Spartak“. Subotičani su ostvarili izuzetan rezultat i osvojili ukupno 19 medalja.
Uspešni plivači Spartaka na "Prolećnom kupu Banat" u Kikindi

Na međunarodnom plivačkom mitingu pod nazivom „Prolećni kup Banata 2019“ učestvovali su plivači Spartaka, mlađe kategorije. Subotičani su nastupili sa 23 takmičara i osvojili ukupno 19 medalja, od toga po sedam zlatnih i srebrnih i pet bronzanih.

Medalje u individualnoj konkurenciji osvojili su:

Kod devojčica: Jana Mut - tri zlatne, 50 kraul, 50 prsno i 100 mešovito; Miša Novović - dve zlatne, na 50 delfin i 100 mešovito; Lili Kuti - zlatna na 100 leđno, srebrna na 100 kraul i bronzana na 200 mešovito; Doris Dulić - srebrna na 100 prsno i bronzana na 50 kraul i Una Tepavac -  bronzana na 50 prsno.

Kod dečaka: Leon Hemi -zlatna na 50 kraul, i dve srebrne, na 50 delfin i 100 mešovito; Aleksa Ristić - srebrna na 50 kraul i bronzana na 50 prsno; Vanja Macanko - srebrna na 100 prsno i Ivan Keseić - bronzana na 50 delfin.

U kategoriji štafeta, ženska štafeta 4x50 mešovito u sastavu Jana Knežević, Una Tepavac, Nađa Skenderović i Jana Mut je osvojila SREBRNU medalju.

Tea Mut i Filip Zavišić osvojili zlato na maratonskom plivanju

U organizaciji Saveza za plivanje na otvorenim vodama i masters plivanje Srbije u Subotici je u subotu, na bazenu u Dudovoj Šumi, održano 4. kolo Prvenstva Srbije u plivanju na 3 km u bazenu.

Spartakovi plivači su imali izuzetan nastup. U kadetskoj kategoriji Tea Mut  i Filip Zavišić osvojili su zlatne medalje. U apsolutnoj kategoriji Tea Mut je zauzela drugo mesto, dok je Filip Zavišić osvojio bronzanu medalju.

Izvor: Subotica.com
0

Ova vest još uvek nije komentarisana.