• Pregleda: 3848

Uspešna sedmica za atletičarke i atletičare Spartaka

U Sremskoj Mitrovic za vikend je održano finale Kupa Vojvodine u okviru Kupa Srbije za seniorke i seniore na kojem su atletičarke Spartaka ostvarile odlične plasmane i nove lične rekorde.
Uspešna sedmica za atletičarke i atletičare Spartaka

Jovana Ilić (97) starija juniorke Spartaka je podelila prvo mesto u trci na 100m sa novim ličnim rekordom od 12.36 i kvalifikovala se za finale kupa Srbije. U trci na 200m Jovana je po kišovitom, vetrovitom i hladnom vremenu pobedila i istrčala novi lični rekord u vremenu 25.37 i kvalifikovala se za finale kupa Srbije.

Luna Vodana Jović (98) mlađa juniorka Spartaka je u trci na 200m osvojila drugo mesto u Vojvodini u rezultatu novog ličnog rekorda 26.01 u najjačoj vojvodjanskoj konkurenciji.

Bojana Savanov (99) je zauzela 4. mesto u trci na 100m rezultatom 12.86

Samo nekoliko dana ranije u četvrtak 21.maja 2015 u Novom Sadu je održano finale školskog prvenstva Srbije u atletici na kome su naše atletičarke odlično predstavljale Suboticu i osvojile dve vicešampionske titule.

Luna Vodana Jović je u trci na 400m osvojila srebrnu medalju sa rezultatom 58.11 što je njen najbolji rezultat u poslednje dve godine i znači da je na dobrom putu da uz Božiju pomoć ove godine istrči novi lični rekord i kvalifikuje se za srpsku reprezentaciju.

Jovana Ilić je u finalu školskog prventsva zauzela drugo mesto u vremenu 12.64 i pokazala da ima konstantnost na odličnim rezultatima i da je ozbiljan pretendent za srpsku reprezentaciju.

U predstojećem periodu očekuju se finala Kupa za seniore, Kup Srbije za juniore i prvenstvo Srbije za juniore što će biti prilika za nove uspehe i lične rekorde.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.