Komentara: 1
Pregleda: 2606

Uspešan vikend hokejaša Spartaka na turniru u Sarajevu i u okviru Prvenstva Mađarske

18.02.2015. u 10:01h
Izvor: Subotica.com
Prethodnog vikenda sve mlađe takmičarske selekcije Hokej kluba "Spartak" su imale svoje nastupe na turniru u Sarajevu i u okviru VUB lige Mađarske. Na turniru u glavnom gradu BiH je u obe selekcije (U8 i U10) završio među tri najbolje ekipe, u konkurenciji 11 ekipa iz skoro čitave bivše Jugoslavije.
Uspešan vikend hokejaša Spartaka na turniru u Sarajevu i u okviru Prvenstva Mađarske

Selekcije U8 i U10 su u petak otputovale u Sarajevo na dvodnevni međunarodni turnir "Happy Hockey Days" koji je okupio ukupno 22 ekipe (po 11 u obe selekcije) iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije. Turnir je održan u ledenoj dvorani Zetra, istoj onoj u kojoj su 1984. godine održane Zimske olimpijske igre.

HK "Spartak" je sa obe selekcije pokazao visok nivo hokeja, i u svakoj utakmici dao svoj maksimum, što se na kraju manifestovalo i kroz postignute rezultate. Kvalitetan i kontinuiran rad tokom cele godine (a opet iako samo 3 meseca na ledu) drži ove selekcije rame uz rame sa bilo kojom ekipom u regionu, što je dodatni dokaz ali i motiv za nastavak ovakvog treniranja i rada.

Postignuti rezultati selekcije U8:

  • Spartak - Partizan (Beograd)   5:0
  • Spartak - NS Stars (Novi Sad)   8:1
  • Spartak - Ajkule (Sarajevo)    11:0
  • Spartak - Bled (Slovenija)      2:5
  • Spartak - Crvena zvezda (Beograd)    4:4
  • Spartak - Lisjaki Maribor (Slovenija)     7:5
  • Spartak - Celje (Slovenija)      2:3
  • Spartak - Vitezovi Sisak          6:0

Uspešan vikend hokejaša Spartaka na turniru u Sarajevu i u okviru Prvenstva Mađarske

HK Spartak U8: Konakov Novak, Kuntić David, Vučinić Vasilije, Sabo Mate, Vaštag Ivett, Pećerić Slaven, Lulić Marko, Rac Sabo Hanna, Prčić David, Hajdu Mark, Kukaras Luka, Nimčević Nemanja i Benčić Mihajlo. Trener: Brestovac Uroš i Schroeder Donald.

Postignuti rezultati selekcije U10:

  • Spartak - Partizan (Beograd)   2:2
  • Spartak - NS Stars (Novi Sad)   4:0
  • Spartak - Ajkule (Sarajevo)    7:0
  • Spartak - Bled (Slovenija)      9:0
  • Spartak - Crvena Zvezda (Beograd)    1:1
  • Spartak - Lisjaki Maribor (Slovenija)     3:2
  • Spartak - Celje (Slovenija)      5:4
  • Spartak - Vitezovi Sisak          3:4

Spartak U10: Đukanović Luka, Varga Adam, Pećerić Petar, Bašić Palković Filip, Sekulić Elena, Vučić Aleksa, Kostić Luka, Bašić Palković Andrej, Kovačević Nikola, Miklenović Mellanija, Ujhelji Hunor, Kiš Matej, Herbatin Oliver i Bukvić Nikita. Trener: Brestovac Uroš i Morris Nolan.

Iako na ovom turniru nije vođena zvanična rezultatska statistika, Spartak je u obe kategorije završio među prva tri mesta, što predstavlja fenomenalan uspeh najmlađih selekcija HK Spartak, čiji igrači će u budućnosti predstavljati stub i oslonac kluba u svim stariji kategorijama.

VUB liga Mađarske

HK "Spartak" sa svojom kombinovanom ekipom (U12/U14/U16) nastupio je u subotu u poslednja dva kola regularnog dela VUB Prvenstva Mađarske, protiv ekipe Veszprem, direktnog konkurenta za drugo mesto na tabeli pred plej of, odnosno završni turnir sezone koji će se održati u Budimpešti sredinom marta meseca.

Uspešan vikend hokejaša Spartaka na turniru u Sarajevu i u okviru Prvenstva Mađarske

Iako je led na Gradskom klizalištu, zbog previsoke dnevne temperature, bio u dosta lošem stanju, to nije sprečilo domaće hokejaše da maksimalno motivisano izađu na teren i u obe utakmice dokažu da im je mesto u finalu ovog Prvenstva, i ove sezone. Spartak je u dva susreta savladao Vesprem, u prvom meču sa 14:1, zatim i sa 3:1.

Sa ovim postignutim rezultatima Spartak je u ukupnom plasmanu u toku regularnog dela Prvenstva zauzeo drugo mesto, i na završnom turniru u Budimpešti ga očekuje finalni meč protiv ekipe NS Stars (još jedna ekipe iz Srbije koja nastupa u ovom prvenstvu), i kojoj će pokušati da se revanširaju za poraz u prošlogodišnjem finalu.

Uspešan vikend hokejaša Spartaka na turniru u Sarajevu i u okviru Prvenstva Mađarske

Spartak (U12/U14/U16): Velašević Miloš, Sudarević Luka, Tancoš Tamaš, Tancoš Gabor, Okulić Slobodan, Pejović Nemanja, Brcan Ljubomir, Nešić Mate, Rackov Viktor, Sigulinski Filip, Burger Aleksa, Feher Balint, Sigulinski Mateja, Vaštag Mark, Jaramazović Maximilian, Horvacki Igor, Đorđević Aleksandar, Katančić Erich i Vidaković Matej. Trener: Jaramazović Zoran.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 2606
Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

hokejaši spartaka

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.