Komentara: 0
Pregleda: 3788

Uskršnja kupovina

06.04.2012. u 16:35h
Izvor: RTV Yueco
Uskršnja kupovina

Jutros je na pijaci najveća potražnja bila za šunkom i jajima, kao što i priliči Uskršnjem prazniku. Iako su cene, pogotovo jaja, više nego prošle godine prodavci se ne žale na promet. Kada je reč o posnoj hrani, odnosno ribi, prodaja je uobičajeno slaba, bez obzira na to što je veliki post. Iako je kupovna moć građana mala, kada je u pitanju praznik, većina njih služi se svojim tzv. crnim fondom, koji se čuva za ovakve i slične datume.

Većina anketiranih koje smo zatekli na pijaci kažu da za post ne pripremaju posebnu trpezu. Više paze da tokom dana ne jedu nešto što je mrsno. Nakon posnog doručka Subotičani su krenuli na pijacu u kupovinu namirnica za nedeljnu trpezu, koja će u skladu sa novčanikom biti, manje ili više bogata.

Cene jaja kreću se od 13 do 15 dinara, u zavisnosti od veličine, što je mnogo skuplje nego lane. Prodavci kažu da je razlika između cena 5 grama po jednom jajetu.

Kada je reč o šunki i kobasici, cene su ostale na istom nivou kao i prošle godine. Prodavci su takođe zadovoljni prodajom, ali kažu da ona kratko traje, samo dok je praznična gorznica.

Još jedan od bitnih sastojaka na uskršnjoj trpezi jeste ren, čija je prodaja takođe porasla ovih dana. Prodavci kažu da i sledeće nedelje očekuju nešto veći priliv ljudi na pijacu, a onda ponovo počinje zatišije, sve do nekog drugog velikom praznika ili slave.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 3788
Povezane teme

uskršnji praznici

Uskrs

Uskršnja kupovina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.